Epres keksz fehércsokival
sponsored links
Egy igazi csajos édesség következik, és nem is csak a rózsaszín színe, de még inkább az epres-fehércsokis ízesítés miatt illetném ezzel a jelzõvel. Nos csajok, egyetértetek?:)
A színéhez hozzá tartozik, hogy az ételfestéknek köszönhetõen maradt ilyen szép rózsaszín. A sütés közben ugyanis az eperpürétõl rózsaszín massza barnára karamellizálódik a benne található cukor miatt, ezért ha az eper íz mellett szeretnétek megtartani a szépséges színt is, javasolt az ételfesték használata. A sütésnél figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, különben barna lesz még ételfestékkel is. Javaslom az elsõ kör csak próbasütés legyen pár keksszel, mert minden sütõ más, és így biztosan sikerül majd megõrizni a rózsaszín színt a kekszek többségénél.
Minél édesebb epret használtok, annál intenzívebb lesz az íze;)
Hozzávalók
(kb. 30 db)
- 10 dkg eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag sütõpor
- 20 dkg liszt
- pár csepp rózsaszín ételfesték (elhagyható)
- 5 dkg fehércsoki (sütésálló)
Elkészítés
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd botmixerrel pépesítjük.
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
- A lisztet elkeverjük a sütõporral, majd két részletben a vajas-tojásos masszához keverjük.
- Hozzáadjuk az eper pürét is, valamint pár csepp rózsaszín ételfestéket.
- A fehércsokit apró darabokra vágjuk, és a masszába forgatjuk.
- Egy lágy tésztát fogunk kapni, amit teáskanál segítségével, egymástól legalább 4 cm távolságban sütõpapírra adagolunk.
- 175 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 7-8 perc alatt megsül. (a sütési idõ a sütõtõl is függ, figyeljük az elsõ adagnál, hogy mennyi idõ után kezd el barnulni a széle, ekkor vegyük ki a sütõbõl).