Epres joghurtos muffin

2014-01-24

sponsored links




 MegfĂĄztam. Elegem van a tĂ©lbĂ”l, esĂ”bĂ”l, hĂłbĂłl, Ă©s hogy mindenki beteg körĂŒlöttem Ă©s megfertĂ”ztek. Úgy döntöttem egy kis igazi rĂłzsaszĂ­n, tavaszi muffinnal vĂ­gasztalĂłdom!
Persze a vĂĄsĂĄrlĂĄs ilyenkor kizĂĄrt, Ă­gy abbĂłl kellett gazdĂĄlkodni, amit itthon volt. És 10 percnĂ©l többet sem akartam az ĂĄgytĂłl tĂĄvol lenni... Ă­gy szĂŒletett meg a szuper gyors Ă©s egyszerĂ» epres joghurtos muffin. 


HozzĂĄvalĂłk 12 darab muffinhoz:

(2,5 dl-es pohår/bögre)
1/3 bögre nådcukor
1 nagy, vagy 2 kicsi tojĂĄs
2,5 dl-es Cserpes epres joghurt
1 evÔkanål håzi eper jam
1/3 bögre étolaj
1 bögre bĂșza finomliszt
1/2 bögre teljes kiĂ”rlĂ©sĂ» bĂșzaliszt
1 teĂĄskanĂĄl sĂŒtĂ”por
1 teĂĄskanĂĄl szĂłdabikarbĂłna

A sĂŒtĂ”t 200 fokra ĂĄllĂ­tom. A tojĂĄst a cukorral habosra keverem. ElĂ”ször a joghurtot, a jamet, az olajat keverem hozzĂĄ, majd az ĂĄtszitĂĄlt szĂĄraz alapanyagokat. A muffin formĂĄt kibĂ©lelem kapszlival, Ă©s 3/4-ig töltöm a muffin masszĂĄval. 15-18 percig sĂŒtöm, majd rĂĄcson hĂ»töm ki.

A cukormasszåhoz (hozzåvetÔleges mennyiségek):

3 evÔkanål porcukor
1 evÔkanål frissen facsart citromlé
1 evÔkanål eper vagy målna szörp

A porcukrot elÔször a citromlével, majd a szörppel csomómentesre keverem, majd bevonom vele a mår kihûlt muffinokat. HûtÔbe teszem és 10 perc alatt rådermesztem a cukorbevonatot.



Folytatás a blogon ... filemonsfood.blogspot.com/2014/01/epr...

sponsored links

Keres?s