Epres joghurtos muffin
sponsored links
MegfĂĄztam. Elegem van a tĂ©lbĂ”l, esĂ”bĂ”l, hĂłbĂłl, Ă©s hogy mindenki beteg körĂŒlöttem Ă©s megfertĂ”ztek. Ăgy döntöttem egy kis igazi rĂłzsaszĂn, tavaszi muffinnal vĂgasztalĂłdom!
Persze a vĂĄsĂĄrlĂĄs ilyenkor kizĂĄrt, Ăgy abbĂłl kellett gazdĂĄlkodni, amit itthon volt. Ăs 10 percnĂ©l többet sem akartam az ĂĄgytĂłl tĂĄvol lenni... Ăgy szĂŒletett meg a szuper gyors Ă©s egyszerĂ» epres joghurtos muffin.
HozzĂĄvalĂłk 12 darab muffinhoz:
(2,5 dl-es pohår/bögre)
1/3 bögre nådcukor
1 nagy, vagy 2 kicsi tojĂĄs
2,5 dl-es Cserpes epres joghurt
1 evÔkanål håzi eper jam
1/3 bögre étolaj
1 bögre bĂșza finomliszt
1/2 bögre teljes kiĂ”rlĂ©sĂ» bĂșzaliszt
1 teĂĄskanĂĄl sĂŒtĂ”por
1 teĂĄskanĂĄl szĂłdabikarbĂłna
A sĂŒtĂ”t 200 fokra ĂĄllĂtom. A tojĂĄst a cukorral habosra keverem. ElĂ”ször a joghurtot, a jamet, az olajat keverem hozzĂĄ, majd az ĂĄtszitĂĄlt szĂĄraz alapanyagokat. A muffin formĂĄt kibĂ©lelem kapszlival, Ă©s 3/4-ig töltöm a muffin masszĂĄval. 15-18 percig sĂŒtöm, majd rĂĄcson hĂ»töm ki.
A cukormasszåhoz (hozzåvetÔleges mennyiségek):
3 evÔkanål porcukor
1 evÔkanål frissen facsart citromlé
1 evÔkanål eper vagy målna szörp
A porcukrot elÔször a citromlével, majd a szörppel csomómentesre keverem, majd bevonom vele a mår kihûlt muffinokat. HûtÔbe teszem és 10 perc alatt rådermesztem a cukorbevonatot.