Epres (hamis) gombóc
sponsored links
Nagyon régóta csigázza a fantáziámat és az ízlelõbimbóimat az epres gombóc gondolata. Keresgélve rábukkantam egy olyan receptre, ami nem fõtt burgonyával kezdõdik, ugyanis valami expressz változatban jobban el tudtam volna képzelni. Így találtam rá a NoSalty-n egy szilvás gombóc receptre és elolvasva hozzá a sok-sok hozzászólást levontam a következtetéseket, miszerint:
- biztosan nagyon finom,
- néminemû változtatást kell a recepten eszközölni (a hozzászólások és tapasztalatok alapján),
- eperrel pedig egyenesen tökéletes választás lesz.
Így is lett! Bár nem mondom, hogy ez a lisztadagolós verzió sokkal rövidebb lenne, mint a fõttkrumplisverzió, de a feeling mégis megvan, hogy mégsem úgy készül. :-) Ezért nem mertem a recept nevében az expressz szóval illetni, azért így is készen lett fél óra alatt és ennek az idõnek a töredéke alatt el is fogyott :-))) (és aligha volt különbség a krumplis verziótól ízében)
Hozzávalók: (nálunk ez az adag 2 felnõtt és egy gyerkõcnek lett elég)
a tésztához:
15 dkg liszt (plusz még amennyit felvesz) ...