Epres csokoládétorta

2010-05-29

sponsored links

Hozzávalók a piskótához: 6 db tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, 6 ek. hideg víz, 1/3 csomag sütõpor, 1 ek. kakaópor.
Hozzávalók a krémhez + a díszítéshez: 1,25 dl tej, 5 dkg cukor, 4 db tojássárgája, 35 dkg étcsokoládé, 5 dl habtejszín, 2 csomag habfixáló, 15 dkg eper, 8 dkg eperlekvár (én ehelyett villával összetört epret használtam).

Elõször a piskótát készítsük el, válasszuk külön a tojás sárgáját és fehérjét. A sárgájához adjuk hozzá a cukrot, a vizet, a lisztet asütõport, és a  kakaóport, majd habverõvel keverjük össze. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Sütõpapírral kibélelt tortaformában süssük meg ? 3 lapot süssünk ebbõl az adagból.
Egy kis lábosban melegítsük fel a tejet, tegyük hozzá az 5 dkg cukrot, és a 4 tojássárgáját (kis lángos melegítsük, ne hagyjuk felforrni), habverõvel folyamatosan kevergessük, majd tegyünk hozzá 25 dkg apró darabokra vágott étcsokoládét. Le is vehetjük a gázról, a tej felolvasztja a csokit.
A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, hogy tartást adjon neki, majd ha kihûlt a csoki, óvatosan beleforgatjuk anélkül, hogy összetörnénk a habot.
Vegyük elõ az elsõ piskótalapot, kenjük meg az eperlekvárral/összetört eperrel, majd kenjünk rá egy adag csokikrémet. Jöhet a következõ lap piskóta, eper, krém, majd megint piskóta, és az egész tortát vonjuk meg a krémmel ? tetejét, oldalát. 10 dkg étcsokoládét reszeljünk le, vagy daraboljuk fel, és ezzel díszítsük a torta oldalát, 15 dkg feldarabolt eperrel pedig a tetejét.
Ezután már csak a hûtõbe kell tenni, és várni, hogy jöjjön a vendégsereg. :)

Forrás (csokoládékrém): Blikk Nõk Konyha 2010/5.


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/05/29/...

sponsored links

Keres?s