Epres-citromos minicharlotte
sponsored links
Hozz?val?k 3-4 db-hoz:
15 dkg eper
5 dkg porcukor
1 biocitrom finomra reszelt h?ja
1 dkg zselatinpor
1/2 dl v?z
2,5 dl tejsz?n (30%-os)
kev?s meleg tej
babapisk?ta
tov?bb?:
sz?nes selyemszalag
tejsz?nhab
Az epret megtiszt?tjuk, feldaraboljuk. A porcukorral ?s a citromh?jjal egy?tt botmixerrel p?r?s?tj?k. A zselatint elkeverj?k
a v?zzel. A tejsz?nb?l kem?ny habot ver?nk, beleforgatjuk a gy?m?lcsp?r?t. A megduzzadt zselatint kis l?ngon
felmeleg?tj?k, ?s h?kiegyenl?t?ses m?dszerrel a kr?mbe dolgozzuk. 3-4 kisebb, egyenes fal? form?t folpakkal b?lel?nk,
elosztjuk benn?k a kr?met. A t?ll?g? f?li?val letakarjuk, ?s 1 ?jszak?ra h?t?be tessz?k.
M?snap kiford?tjuk a form?b?l, elt?vol?tjuk a folpakot. A babapisk?t?t kett?v?gjuk, az alj?t p?r pillanatra tejbe m?rtjuk,
majd k?rberakjuk vele a megdermedt kr?met. Selyemszalaggal k?rbek?tj?k, a tetej?t tejsz?nhabbal d?sz?tj?k.
A recept megjelent a Kif?zt?k gasztromagazin 2021. m?jusi sz?m?ban.