Epres bonbon házilag - próbálkozás

2013-01-03

sponsored links

Epres bonbon házilag

Mint már említettem a sajtos-, fûszeres-, szezámmagos ropogósomnál, ezt is újév napján készítettem. Bátor voltam, rögtön belecsaptam a közepébe. Vagyis annyira nem rögtön, mert még õsszel vettem ezt a szilikonos bonbonformát, csak nem volt rá kedvem/ihletem/ehetnékem hogy nekiálljak. Meg idõm sem volt utánanézni a dolog hivatalos részének.

Amit tudtam-sejtettem a bonbonozásról, úgy csináltam ösztönösen : meg kell olvasztani a jó minõségû csokit, bele kell kanalazni a formába, majd fejreállítva ki kell folyatni belõle a felesleget. Hûtés az erkélyen (mínuszok vannak épp, a mélyhûtõm úgyis tele), majd újra olvasztott csoki kanalazása, újra hûtés. Ezután krém. Fogalmam sincs mások mit tesznek bele, de feltétlenül utánanézek! Eddig is láttam képeket házi bonbonokról, amit nagyon csodáltam, de annyira elérhetetlennek tûnt számomra ez az eljárás - eddig - hogy neki sem mertem állni! Én most gyári fondantot (talán Eszterházi fondant hivatalosan) használtam, amivel a mignonokat is bevonják, tehát nem azt, amit tortabevonásra használok! Ahhoz kevertem egy kis eperszirupot, megtöltöttem a formákat, majd a tetejére szintén olvasztott csokit folyattam óvatosan.
Szinte mind sikerült! Elsõre! Ennyire egyszerû lenne?! Biztos vannak buktatói, mint például az, amikor szedtem ki õket a formából. Hármat sikerült szétnyomnom-megrepesztenem, de így is nagyon ...

Folytats a blogon ... izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s