Epertorta van?liakr?mmel
sponsored links
Mi?ta a v?rus miatt itthon ragadtunk a gyerekekkel - b?r mi am?gy is itthon dolgozunk -, az?ta csak esz?nk ?s s?t?get?nk, f?z?csk?z?nk. Ma, ?prilis 11-?n van a 22. h?zass?gi ?vfordul?nk, de val?j?ban m?r 31 ?ve egy?tt vagyunk. Ez?rt k?sz?tettem ezt a k?nny? epertort?t, egy?bk?nt hasonl?, m?r 2011-ben is felker?lt a blogra. Ez abban m?s, hogy a kr?met t?k?letesre fejlesztettem, isteni lett!
F?rjemnek a kedvence, ?s mivel epret m?r lehet venni, ?gy nem is volt k?rd?s mit k?sz?tek.Gyorsan megvan, ?s nagyon finom, szerintem alaprecept minden konyh?ban.
8 szeletes
T?szta:
- 3 toj?s
- 3 csapott ev?kan?l krist?lycukor
- 3 enyh?n p?pozott ev?kan?l sima liszt
- 1 mokk?skan?l s?t?por
- A toj?sokat a cukorra 10 percig robotg?ppel folyamatosan verj?k, m?g egy l?gies, halv?nys?rga, magas habot nem kapunk.
- Ezut?n fakan?lra (n?lam szilikon lap?t) v?ltunk ?s a s?t?poros lisztet szakaszonk?nt hozz?szit?lva, ?vatosan beleforgatjuk.
- Gy?m?lcstortaform?ba (24 cm-es) sim?tjuk majd l?gkever?sen, 160 fokon megs?tj?k, kb. 15-20 perc.
Van?liakr?m:
- 1 csomag Dr.Oetker van?liapuding
- 1 p?pozott ev?kan?l 4x er?ss?g? DiaWellnes ?des?t? vagy 4 ev?kan?l kr. cukor
- 4 dl tej
- kis doboz mascarpone fele kb. 125 g
- 1 csomag Dr.Oetker piros zselatin tortabevon?
- A pudingport egy-k?t ev?kan?l tejjel csom?mentesre keverj?k, majd a t?bbi tejet felforr?s?tjuk, hozz?adjuk a pudingporos tejet ?s s?r? kr?mm? f?zz?k.
- Teljesen kih?tj?k, majd k?zi habver?vel beledolgozzuk a mascarponet.
- A kr?met a pisk?t?ra sim?tjuk ?s eperrel tetsz?s szerint d?sz?tj?k.
- Elk?sz?tj?k a zselatint a tasakon le?rtak szerint, majd bevonjuk az eperszemeket, vagyis a torta eg?sz tetej?t.
J? ?tv?gyat!