Eperkrémleves vaníliás citromhabbal

2010-05-29

sponsored links

Ezt a levest nagyon régen készítettem elõször. A zseniális az benne, hogy az eper gyakorlatilag nyersen kerül bele, és nagyon intenzív marad az íze. Ez is az egyik tavaszi favoritom. Habár mindig úgy érzem, ha ilyen édes, gyümölcsös leves kerül az asztalra, hogy a desszerttel kezdjük az ebédet.

3 személyre

5 dl tej
7-8 dkg nádcukor
1 kk kardamom
1 cs vaniliás cukor
2 dkg vaj
2 ek kukorica keményítõ
20-25 dkg eper
1 ek citromlé
habhoz
1 dl habtejszín
1 tk bourbon vanílás cukor
negyed bio citrom héja
1 tk citromlé
2 dkg nádcukor

4 dl tejet felforralok a nádcukorral, a kardamommal és a vajjal. A maradék 1 dl tejben elkeverem a kukorica keményítõt, majd állandó keverés mellett a forró tejbe öntöm. Max 1 percig rotyogtatom, hûlni hagyom. Ha legalább félig kihûlt, beleteszem az eperszemeket (5-6 szem kivételével, amit tálaláshoz félre teszek) és kézi mixerrel leturmixolom. Hûtõbe helyezem tálalásig.
A tejszínt felverem, belekeverem a vaníliás cukrot, a citromhéjat, citromlevet és a nádcukrot.
Tálalás: a lehûtött levest tányérbe szedem, eperdarabokkal és egy kanál habbal díszítem.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/05/eperk...

sponsored links

Keres?s