Eperkr?mleves
sponsored links
Finom gy?m?lcsleves is k?sz?lhet az eperb?l, a recept megjelent a Kif?zt?k gasztromagazinban, az ?js?g ingyenesen let?lthet? a weboldalr?l.
Hozz?val?k 4 szem?lyre
- 25 dkg tiszt?tott eper
- 1 l v?z
- cukor
- 1 biocitrom reszelt h?ja ?s kifacsart leve
- 1 te?skan?l van?liakivonat
- ?r?lt fah?j
- 1 csomag epres pudingpor
- 2 dl tejsz?n
a t?lal?shoz:
- tejsz?nhab
- friss eper
- citromf?lev?l
Botmixerrel kisebb l?bosban p?r?s?tj?k az epret a v?zzel, hozz?adjuk a cukrot ?s az ?zes?t?ket. A tejsz?nben csom?mentesre keverj?k a pudingport, majd a l?bosba ?ntj?k, ?s folytonos kever?ssel, k?zepes l?ngon bes?r?tj?k a levest. Kih?tj?k, majd h?t?be tessz?k. Ha nagyon s?r?nek tal?ljuk, kev?s v?zzel h?g?thatjuk.
Tejsz?nhabbal, friss eperrel ?s citromf?lev?llel d?sz?tve t?laljuk.