EPER ? REBARBARA lekvár

2010-06-01

sponsored links

Többeknél láttam, hogy elkészítették a finomabbnál finomabb eper- rebarbara lekvárt és egyéb nyalánkságokat, és irígykedve lestem a képeket, ugyanis az égegyadta világon nem jutottam rebarbarához. Aztán egyszercsak hopp, szembejött velem a piacon. Méghozzá az a fajta, amelyiknek szép rózsaszín a belseje. Mindemellett felfedeztem a gépen egy remek programot, ahol lehet hülyülni a fotókkal :) Nagyon tetszik!! Most ilyeneket fogok gyártani!! :) Tök jó! Nem??


Hozzávalók:


arányokban így néz ki, ahogy én készítettem:

eper : rebarbara : cukor  : víz = 1 : 1 : 1 : 4


Fûszerek: vanília, friss gyömbér reszelve, citrom reszelt héja, és citromsav (a színe miatt, és nem kell sok)  (mind ízlés szerint)

Elkészítés:
Az epret alaposan megmosom és csumázom. A rebarbarát vékonyan hámozom, és ujjnyi vastagra vágom. Fölteszem fõzni a vízzel és a vaníliával. Mire elforr a víz, pont lekvárállagú lesz, és nem kell bele semmilyen sûrítõ anyag. Az utolsó 20 perc- fél órában érdemes nem magára hagyni!! és bõszen kevergetni. A gyömbért és a citromot ekkor tettem bele. A cukrot is csak éppen a vége elõtt adjuk hozzá, hogy ne égjen oda.

ui: nem kaptam citromsavat, mert gondolom mindenki befõz és feltankolta elõlem a készleteket, ami a múlt héten még volt, úgyhogy nálatok van a citromsavam!!! :)
Szóval azt olvastam, h jó helyette a teaízesítõ is. Jobb híján azt tettem bele. Igaz, abban almasav, és aszkorbinsav (C-vitamin) van, de teljesen megtette a hatását.  Azért csak óvatosan adagolni!

Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/06/e...

sponsored links

Keres?s