Eper minden mennyiségben

2010-05-12

sponsored links



Amióta lehet viszonylag normális epret kapni, nem tudok betelni vele, mindig veszek valamennyit otthonra.
Aztán vagy megesszük magában, esetleg tejszínhabbal, vagy valamit készítek belõle.
Ezek az utóbbi hetek termései.
Ettük ugye magában, tejszínhabbal pohárban, készítettem egyszer eperlevest tejszínnel (cukorral, vaníliás cukorral felfõztem az epret kevés vízben, aztán pürésítettem, majd tejszínnel összefõztem és lehûtöttem), tettem gombócba és ettük omlettként.
A leves isteni volt, a túrógombócos verziót pedig már rég meg szerettem volna csinálni, aztán a DebiGabi-nál látottak adták meg a végsõ lökést, így hát elkészült, és lett epres túrógombóc (recept már fent van a blogon, de most a tojásokat egyben tettem bele és eprekkel töltöttem meg) eperöntettel.
Eszméletlen finom volt, viszont brutál laktató.
Az epres omlett régi álmom volt, annyira megtetszett annak idején a kép LilaFügé-nél.
Most sikerült a tettek mezejére lépnem és elkészítettem az egyik hétvégén reggelire.
Az egyiket sikerült is túlsütnöm (a vajon sütés nem nekem való).
Gyönyörûen, csábítóan nézett ki, viszont sajnálatos módon nem tudtunk szabadulni az omlett érzéstõl és íztõl.
Inkább egy palacsintaszerûség lebegett a szemeim elõtt, arra számítottam volna, de azért megettük.
Az epret még mindig nem untam meg, készülhetnek egyéb finomságok is majd belõle ;-)



Folytats a blogon ... lekvaroskukta.blogspot.com/2010/05/ep...

sponsored links

Keres?s