Energiát adó reggeli: csokis zabkása
sponsored links
Milyen az ideális reggeli? A dolgozó ember praktikusságát nézve legyen gyorsan elkészíthetõ, laktató, energiafokozó. A tudatos szülõ igényeit figyelembe véve csökkentse az iskolai stresszhatást, legyenek benne vitaminok és ásványi anyagok. Állítólag a gabona pelyheket reggelizõ iskolások jobban teljesítenek, kreatívabbak, nagyobb a munkakedvük. (Ez az állítás nálunk még tesztelés alatt). És nem utolsó szempontként, de fogyjon is el! A zabkása ennek mind megfelel, ráadásul remekül variálható!
Hétköznap a kényelmes, ráérõs reggelikre (mint a francia galette) sajnos nincs idõ, ugyanakkor a közös, asztalhoz ülõs együtt reggelizésre igénye van a kis elsõsömnek. Míg rotyog a kávé, felforr a kásához a víz, ázik a zabpehely. Innen pedig felgyorsulnak az események és 2-3 perc múlva kész is fincsi kása.
Hozzávalók 2 adagra:
3/4 pohár zabpehely
2,5 dl víz
2 evõkanál barna cukor, vagy agave szirup
2 evõkanál holland kakaópor
1/2 kiskanál fahéj
1 kanál csokicsepp
Extrák:
fél banán felkarikázva
1 kanál barna köles liszt
1 kanál õrölt lenmag
A zabpelyhet áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi. Egy lábosba forraljuk fel a cukrot a vízzel.
Csavarjuk ki a beáztatott zabpelyhet és keverjük a felforrt vízhez. Adjuk hozzá a kakaóport és hagyjuk besûrûsödni. Tálaláskor szórjuk meg fahéjjal és csokicseppekkel. Kínáljunk mellé valamilyen gyümölcsöt. Nálunk most banán került mellé. (de már alig várom a piros idény gyümölcsöket!)
Tipp:
Extrának ? hogy a hatását felturbózzam ? szoktam különbözõ õrölt gabona pelyheket, korpákat is belekeverni, ez úttal egy-egy mokkás kanál lenmag és barna köles liszt is belekeveredett. Ezt tálalás elõtt adtam a péphez.
Csokis béles
Banános-kókuszos zabkása
Francia reggeli (galette)
Angolosan: banános, csokis teasüti
Hétköznap a kényelmes, ráérõs reggelikre (mint a francia galette) sajnos nincs idõ, ugyanakkor a közös, asztalhoz ülõs együtt reggelizésre igénye van a kis elsõsömnek. Míg rotyog a kávé, felforr a kásához a víz, ázik a zabpehely. Innen pedig felgyorsulnak az események és 2-3 perc múlva kész is fincsi kása.
Csokis zabkása
Hozzávalók 2 adagra:
3/4 pohár zabpehely
2,5 dl víz
2 evõkanál barna cukor, vagy agave szirup
2 evõkanál holland kakaópor
1/2 kiskanál fahéj
1 kanál csokicsepp
Extrák:
fél banán felkarikázva
1 kanál barna köles liszt
1 kanál õrölt lenmag
A zabpelyhet áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi. Egy lábosba forraljuk fel a cukrot a vízzel.
Csavarjuk ki a beáztatott zabpelyhet és keverjük a felforrt vízhez. Adjuk hozzá a kakaóport és hagyjuk besûrûsödni. Tálaláskor szórjuk meg fahéjjal és csokicseppekkel. Kínáljunk mellé valamilyen gyümölcsöt. Nálunk most banán került mellé. (de már alig várom a piros idény gyümölcsöket!)
Tipp:
Extrának ? hogy a hatását felturbózzam ? szoktam különbözõ õrölt gabona pelyheket, korpákat is belekeverni, ez úttal egy-egy mokkás kanál lenmag és barna köles liszt is belekeveredett. Ezt tálalás elõtt adtam a péphez.
Hasonló bejegyzések:
Csokis béles
Banános-kókuszos zabkása
Francia reggeli (galette)
Angolosan: banános, csokis teasüti