Együk egészségesre magunkat céklával-narancsos fahéjas sült céklakrémleves

2014-01-17

sponsored links

Én is a cékla rajongók kevéssé népes, de szerintem növekvõ táborához tartozom. Szeretem az ízét, a színét, és hogy viszonylag gyorsan elkészül. Szoktuk enni párolva, sütve, gyalult formájában wokban pirítva, pl így:

Pulykacomb kockák zöldségmetélttelPulykacomb kockák zöldségmetélttel

Vagy így:

Csirkecomb színes sült zöldségekkelCsirkecomb színes sült zöldségekkel







Most pedig, egy izgalmas fûszerezésû leves készült belõle. A gyereket teljesen elbûvölte a színe, de aztán 2:2 lett a végeredmény, a lelkesen kanalazók és a az ezt az egy tányérral megeszem, ha muszáj csapat között :-( !

Hozzávalók:

kb. 10 db kis fej cékla

1,5 l húsleves

1 narancs leve

1 ek szárított petrezselyem (saját termésbõl szárított)

só, bors ízlés szerint

késhegynyi fahéj

kb. 1 dl Cocomas kókuszkrém

Só, bors

A céklákat mossuk meg, héjastól csomagoljuk alufóliába és magas hõmérsékleten kb. 45 percig süssük, ha már puhának érezzük vegyük ki, és hagyjuk hûlni kicsit, mert így könnyebb lesz megpucolni! :-) Majd szabadítsuk meg a héjától és robotgéppel pürésítsük. A levesalapot tegyük lábasba (amikor fõzünk egy nagy kondér húslevest, mindig fagyasztok le belõle egy nagy adagot, mert ilyenkor nagyon jól jön!), adjuk hozzá a pürésített sült céklát sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fahéjjal is. Forrósítsuk meg, szórjuk meg a petrezselyemmel és adjuk hozzá a narancs levét, és a kókuszkrémet is, merítsük bele a botmixert is, hogy teljesen egynemû és krémes legyen!

Szedjük tálakba, és díszítsük néhány csepp kókusztejszínnel!

CéklakrémlEz a szín?, és az íze! Hmmm?

Jó étvágyat!



Hasonló bejegyzések:




Szénégetõ káposztája
Együk egészségesre magunkat káposztával ? Szénégetõ káposztája


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Narancsos csokitorta



Májas hasé




Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/01/17/egyuk...

sponsored links

Keres?s