Együk egészségesre magunkat céklával-narancsos fahéjas sült céklakrémleves
sponsored links
Én is a cékla rajongók kevéssé népes, de szerintem növekvõ táborához tartozom. Szeretem az ízét, a színét, és hogy viszonylag gyorsan elkészül. Szoktuk enni párolva, sütve, gyalult formájában wokban pirítva, pl így:
Pulykacomb kockák zöldségmetélttel
Vagy így:
Csirkecomb színes sült zöldségekkel
Most pedig, egy izgalmas fûszerezésû leves készült belõle. A gyereket teljesen elbûvölte a színe, de aztán 2:2 lett a végeredmény, a lelkesen kanalazók és a az ezt az egy tányérral megeszem, ha muszáj csapat között !
Hozzávalók:
kb. 10 db kis fej cékla
1,5 l húsleves
1 narancs leve
1 ek szárított petrezselyem (saját termésbõl szárított)
só, bors ízlés szerint
késhegynyi fahéj
kb. 1 dl Cocomas kókuszkrém
Só, bors
A céklákat mossuk meg, héjastól csomagoljuk alufóliába és magas hõmérsékleten kb. 45 percig süssük, ha már puhának érezzük vegyük ki, és hagyjuk hûlni kicsit, mert így könnyebb lesz megpucolni! Majd szabadítsuk meg a héjától és robotgéppel pürésítsük. A levesalapot tegyük lábasba (amikor fõzünk egy nagy kondér húslevest, mindig fagyasztok le belõle egy nagy adagot, mert ilyenkor nagyon jól jön!), adjuk hozzá a pürésített sült céklát sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fahéjjal is. Forrósítsuk meg, szórjuk meg a petrezselyemmel és adjuk hozzá a narancs levét, és a kókuszkrémet is, merítsük bele a botmixert is, hogy teljesen egynemû és krémes legyen!
Szedjük tálakba, és díszítsük néhány csepp kókusztejszínnel!
Ez a szín?, és az íze! Hmmm?
Együk egészségesre magunkat káposztával ? Szénégetõ káposztája
Narancsos csokitorta
Májas hasé
Pulykacomb kockák zöldségmetélttel
Vagy így:
Csirkecomb színes sült zöldségekkel
Most pedig, egy izgalmas fûszerezésû leves készült belõle. A gyereket teljesen elbûvölte a színe, de aztán 2:2 lett a végeredmény, a lelkesen kanalazók és a az ezt az egy tányérral megeszem, ha muszáj csapat között !
Hozzávalók:
kb. 10 db kis fej cékla
1,5 l húsleves
1 narancs leve
1 ek szárított petrezselyem (saját termésbõl szárított)
só, bors ízlés szerint
késhegynyi fahéj
kb. 1 dl Cocomas kókuszkrém
Só, bors
A céklákat mossuk meg, héjastól csomagoljuk alufóliába és magas hõmérsékleten kb. 45 percig süssük, ha már puhának érezzük vegyük ki, és hagyjuk hûlni kicsit, mert így könnyebb lesz megpucolni! Majd szabadítsuk meg a héjától és robotgéppel pürésítsük. A levesalapot tegyük lábasba (amikor fõzünk egy nagy kondér húslevest, mindig fagyasztok le belõle egy nagy adagot, mert ilyenkor nagyon jól jön!), adjuk hozzá a pürésített sült céklát sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fahéjjal is. Forrósítsuk meg, szórjuk meg a petrezselyemmel és adjuk hozzá a narancs levét, és a kókuszkrémet is, merítsük bele a botmixert is, hogy teljesen egynemû és krémes legyen!
Szedjük tálakba, és díszítsük néhány csepp kókusztejszínnel!
Ez a szín?, és az íze! Hmmm?
Jó étvágyat!
Hasonló bejegyzések:
Együk egészségesre magunkat káposztával ? Szénégetõ káposztája
Narancsos csokitorta
Májas hasé