Egyszerû tonhalas táska leveles tésztából
sponsored links
Amikor gyerek voltam, úgy emlékszem, hogy egyáltalán nem játszótereztünk. Mert a falunkban nem is igen volt ilyesmi, volt viszont a saját udvarunkban! Apukám csinált nekünk a tesómmal hintát, homokozót, fából volt egy mozdonyunk és még bordásfalunk is, mellette még a nagy udvar, szóval helyben le tudtuk fárasztani magunkat. Azért a mostani játszótereket elnézve szívesen kipróbáltam volna õket is gyerekkoromban (na jó, még most is?). A gyerekek bandázhatnak, közösen játszhatnak? a szülõk meg addig az oldalvonalról várhatják, míg a csemeték meg nem unják vagy ameddig õk azt nem mondják, hogy most már elég.
Ha nem csak fél órára van tervezve a játszóterezés, akkor nem árt némi harapnivalót is vinni, mert vagy a gyerek éhezik meg vagy az ismerõs szülõkkel jól esik elrágcsálni valamit. Ami ilyenkor praktikus: egy-két falattal bekapható legyen, ne maszatoljon, könnyedén szállítható, dobozolható vagy akár zacskózható legyen és persze ne tartson sokáig az elkészítése. Ezeknek a feltételeknek megfelelõen készült ez a tonhalas táska.
Hozzávalók:
1 sütõpapírra nyújtott leveles tészta
1 Hamé tonhalas krém
10 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
10 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
lenmag/szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát 10 egyenlõ téglalapra vágjuk (hosszában középen, majd a két sávot 5-5 darabra).
A tonhalas krémet, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot összekeverjük. Ezekbõl diónyi mennyiségeket teszünk a tészták alsó felébe.
A tojások fehérjét és sárgáját összekeverjük (elegendõ csak az egyik fele is, ha van maradék) és a tészták szélét végigkenjük vele egy ecsettel. Elég csak az alsó felét.
A tészta felsõ felét ráhajtjuk a tésztát, úgy igazítjuk, hogy a szélek egymásra kerüljenek. Egy villával végignyomkodjuk a széleket, ezzel biztosítjuk, hogy egyben maradjanak a tészták.
A tonhalas krémbõl valamennyi ki fog maradni, de azt akár simán egy kenyérre kenve is megehetjük.
Tepsibe rakjuk.
Tojással lekenjük a táskákat és megszórjuk lenmaggal vagy szezámmaggal.
200 C-ra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A bejegyzést a Hamé támogatta.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!