Egyszerû tonhalas táska leveles tésztából

2018-06-15

sponsored links





Amikor gyerek voltam, úgy emlékszem, hogy egyáltalán nem játszótereztünk. Mert a falunkban nem is igen volt ilyesmi, volt viszont a saját udvarunkban! Apukám csinált nekünk a tesómmal hintát, homokozót, fából volt egy mozdonyunk és még bordásfalunk is, mellette még a nagy udvar, szóval helyben le tudtuk fárasztani magunkat. Azért a mostani játszótereket elnézve szívesen kipróbáltam volna õket is gyerekkoromban (na jó, még most is?). A gyerekek bandázhatnak, közösen játszhatnak? a szülõk meg addig az oldalvonalról várhatják, míg a csemeték meg nem unják vagy ameddig õk azt nem mondják, hogy most már elég. 

Ha nem csak fél órára van tervezve a játszóterezés, akkor nem árt némi harapnivalót is vinni, mert vagy a gyerek éhezik meg vagy az ismerõs szülõkkel jól esik elrágcsálni valamit. Ami ilyenkor praktikus: egy-két falattal bekapható legyen, ne maszatoljon, könnyedén szállítható, dobozolható vagy akár zacskózható legyen és persze ne tartson sokáig az elkészítése. Ezeknek a feltételeknek megfelelõen készült ez a tonhalas táska.



Hozzávalók:

1 sütõpapírra nyújtott leveles tészta

1 Hamé tonhalas krém

10 dkg morzsolt kukorica (konzerv)

10 dkg reszelt trappista sajt

1 tojás

lenmag/szezámmag



Elkészítés:

A leveles tésztát 10 egyenlõ téglalapra vágjuk (hosszában középen, majd a két sávot 5-5 darabra).

A tonhalas krémet, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot összekeverjük. Ezekbõl diónyi mennyiségeket teszünk a tészták alsó felébe.

A tojások fehérjét és sárgáját összekeverjük (elegendõ csak az egyik fele is, ha van maradék) és a tészták szélét végigkenjük vele egy ecsettel. Elég csak az alsó felét.

A tészta felsõ felét ráhajtjuk a tésztát, úgy igazítjuk, hogy a szélek egymásra kerüljenek. Egy villával végignyomkodjuk a széleket, ezzel biztosítjuk, hogy egyben maradjanak a tészták.

A tonhalas krémbõl valamennyi ki fog maradni, de azt akár simán egy kenyérre kenve is megehetjük.

Tepsibe rakjuk.

Tojással lekenjük a táskákat és megszórjuk lenmaggal vagy szezámmaggal.

200 C-ra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.



A bejegyzést a Hamé támogatta.



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?















Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/06/15/egys...

sponsored links

Keres?s