Egyszerû kukoricás kenyér

2013-11-29

sponsored links


Nagyon régóta terveztem, hogy kukoricás kenyeret sütök, és eddig csak egyszer készült a konyhámban hasonló, de az kukoricadarával. Nem nagy a különbség, de mégis kíváncsi voltam, hogy milyen lenne a kenyér a kukorica lisztjébõl. Azt tudtam, hogy csak kis arányban szabad beletennem, nehogy túlságosan "törékeny" és morzsálódós legyen. A héja finom ropogós lett, belül pedig ruganyos. Kivételesen elég magas hõfokon sütöttem, ami nálam nem jellemzõ, csak a pizza esetében. Mindenképp nylonzacskóban kell tárolni, mert hamar kiszárad.
A fotózást pedig az idei elsõ havazáskor ejtettem meg - vicces volt, hogy mit össze nem bénáztam a fényekkel. :D

Hozzávalók 1 formakenyérhez (1,2 l-es sütõformához):

35 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztõ
1 mk cukor
15 dkg kukoricaliszt ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/11/egysz...

sponsored links

Keres?s