Egyszerû cseresznyés

2013-06-26

sponsored links


Kétcicakonyháján
láttam a receptet, amelyet pici változtatással készítettem el. Ezt a kényszer szülte. Mégpedig a következõ okból: nagy lendülettel álltam neki a sütinek és már az elsõ alapanyagnál kiderült, hogy valami nem stimmel. Nevezetesen kevés volt a lisztem! A liszt! Értitek? Alapvetõ élelmiszerbõl volt adott pillanatban hiány! Semmi humorom nem volt a 40 fokban boltba menni, ezért szétnéztem a konyhaszekrényben: mivel tudnám helyettesíteni a lisztet. Búzadara! A megmentõ! YES! Így került a tésztába fele-fele arányban liszt és gríz. Na ezután kiderült, hogy szeletelt mandula sincs otthon, pedig meg mertem volna rá esküdni, hogy van. Viszont találtam színtelen mandula aromát! Másodszori YES! ...A malõrök ellenére egy nagyon finom süteményt tálaltam kiscsaládomnak, így tele pocakkal dícsérték a végeredményt:)

Hozzávalók:

fél bögre liszt - fél bögre gríz (vagy egy bögre liszt - nem derült ki az eredeti receptbõl, hogy hány dl-es a bögre, így én a hagyományos formája és ûrtartalmú teásbögrémet használtam, amely 2-2,5 dl-es)
1 bögre cukor (egészségesebben élõknek nádcukor)
1 teáskanál mandula aroma (vagy 10 dkg szeletelt mandula) ...

Folytats a blogon ... menukonyha.blogspot.com/2013/06/egysz...

sponsored links

Keres?s