Egyben sült karaj párolt káposztával

2010-11-19

sponsored links


Hozzávalók: 2kg karaj, 1csomag backon szalonna, hagyma, leveszöldség, babérlevél, sütõzacskó.
A húst sóval, borssal bedörzsöljük. Beborítjuk backonnel. 1éjszakára hûtõbe is rakhatjuk, hogy álljon a fûszerekben. A sütõzacskóban elosztjuk a hagymát zöldségeket, babérlevelet és ráfektetjük a húst. A zacskót lezárjuk, majd 1cm-es bevágást ejtünk rajta. Elõmelegített sütõben 200 C-on az alsó sínen megsütjük úgy 50-60 perc alatt.
 Párolt káposzta: 1 közepes lila káposzta, 1 hagyma, 2ek cukor, 0,5dl ecet, 3dl víz, kömény, só.
A káposztát legyaluljuk besózzuk. Állni hagyjuk 15 percet, majd a hagymát felkockázzuk és a karamellizált cukorra tesszük. Megpirítjuk, majd jöhet a kinyomkodott káposzta, a fûszerek és az ecet. Kb.1 óra.  Ha a káposzta megpuhult, fedõ nélkül még 5 percig pirítjuk.

Folytats a blogon ... juhaszne.blogspot.com/2010/11/egyben-...

sponsored links

Keres?s