Egybefas?rt, Stef?nia vagdalt
sponsored links
M?g az ?nnep alatt fot?ztam le ezt a gy?ny?r? darabot. Nem vett?nk b?r?nyh?st, mert nem k?v?ntuk. Az igazs?g az, hogy itt Szebenben az ?zletekben nem is l?ttam m?g lefagyasztva sem. Na, de l?ssuk hogyan is k?sz?l az egybefas?rt. Hozz?val?k:1 kg vegyes dar?lth?s, 2 hagyma, 2 zsemle, 2 nyers toj?s, 2 evk. must?r, s?, bors, sz?raz rozmaring, kev?s tej meg olaj. M?g: 6 f?tt toj?s A zseml?ket tejbe be?ztatjuk, kinyomkodjuk. A hagym?t apr?ra v?gjuk kev?s olajon megdinsztelj?k. A dar?lth?st a hagym?val, a zseml?vel, a toj?ssal, a must?rral meg a f?szerekkel ?sszedolgozzuk, majd 30 percet j?gszekr?nyben pihentetj?k. Addig megf?zz?k a toj?sokat, h?jukat elt?vol?tjuk ?s el?meleg?tj?k a s?t?t. Egy kal?cstepsit s?t?pap?rral kib?lel?nk, megkenj?k olajjal, ebbe pakoljuk a h?smassza fel?t, r?helyezz?k sz?p sorban a megpucolt toj?sokat, amire a marad?k h?s ker?l. Tetej?t is bekenj?k olajjal, aluf?li?val letakarjuk ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?be s?lni tessz?k kb. 60 percre. F?lid?n?l kitakarjuk ?s sz?p pirosra s?tj?k. Melegen t?laljuk, de hidegen is nagyon finom.