Egy újabb leves, most cukkinibõl!

2010-11-04

sponsored links


Volt még egy szép cukkini a hûtõben, és úgy alakult, hogy levesként végezte, fokhagymás krémsajttal megbolondítva.


Cukkinikrémleves fokhagymás krémsajttal


Hozzávalók 2 fõre:
 
  • kb. 50 dkg cukkini
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 dl fõzõtejszín (20%)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 5 dl zöldség alaplé
  • só, frissen õrölt színes bors
  • 1 csokor friss kakukkfû
  • olívaolaj

  • 100 g krémsajt (Philadelphia, Soft Cheese az ALDI-ból)
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 0,5 dl tejszín
  • frissen õrölt színes bors


A cukkinit ujjnyi szeletekre vágom, a szeleteket félbe. Az olívaolajat felhevítem egy serpenyõbe és a szeleteket beledobom. Egy nagy gerezd foghagymát reszelek hozzá, 1-2 percig pirítom, sózom, borsozom, átforgatom, majd aláöntök fél dl vizet, hogy párolódjon is egy picit. Mikor a folyadék elpárolgott, rászórom a friss kakukkfûleveleket, még egyszer alaposan átforgatom és ha puhára sült, leveszem a tûzrõl.

A kissé kihûlt cukkinit a turmixba kanalazom, hozzáadom a joghurtot és a tejszínt, frissen hozzáreszelem a citromhéjat és az egészet összeturmixolom. Visszaöntöm egy lábosba és fokozatosan hozzáadom az alaplevet, közben kézi habverõvel kevergetem. Szükség szerint utána ízesítek sóval, borssal.

A krémsajtot kikeverem a tejszínnel, belereszelem a fokhagymát és egy jó adag frissen õrölt borsot.

A forró krémlevesre kanalazok egy jókora kanál krémsajtot és megszórom illatos kakukkfûvel, így tálalom.


+1 ÖTLET a maradék fokhagymás krémsajt hasznosítására:
(a változatosság kedvéért maradék cukkinivel)  :)

Kenyérre kenhetõ krémsajtos kence serranoval

Lereszelem a nyers cukkinit, megsózom és egy negyed órára hagyom állni, hogy levet eresszen. Kinyomkodom és hozzákeverem a  fokhagymás krémsajthoz. Fûszerezem sóval, borssal, kakukkfûvel, végül kb. 50 g serrano sonkát csíkokra vágok és ezt is hozzákeverem. Pirítósra kenve isteni!


Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/11/egy-u...

sponsored links

Keres?s