Egy könnyed nyári ebéd vagy vacsora: Pestós-cukkinis-paprikás lepény és õszibarackos-sárgadinnyés turmix bodzás mézzel
sponsored links
Azért sem hívom pizzának! Végül is az is lehetne akár, habár nem klasszikus paradicsomos alappal készült, de végül is lehetne az. De neeem, inkább nem, nehogy megsértsek bárkit is... :)
Szóval kenyeret készültem sütni, a tészta egy részébõl pedig ilyen lepényt készítettem. Jó kis ropogós tészta lett (legalábbis a széle). A liszt egy része teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt volt most, amit én nagyon szeretek! Némely tésztát nagyon jó ropogóssá tesz. Én legalábbis ezt vettem észre. Csak ne lenne ilyen nagyon drága! A kenyértésztához én most ezt a gyors receptet használtam, bár én sokkal tovább kelesztettem most. Beírom ide is a receptet, hogy egyszerûbb legyen. Ezekbõl a mennyiségekbõl 1 közepes kenyerem és egy közepes tepsi, vagy kb. 2 közepes kör lepény lesz. A lepényre tett hozzávalók ízvilága remek volt, ezért is írok róla.
Hozzávalók (1 kenyér és 1 közepes tepsi lepény):
- 3 bögre sima liszt és rétesliszt vegyesen (én egy evõkanál sikért is tettem hozzá, vagy lehet kenyérliszt teljes egészében)
- 2 és 1/2 - 3 bögre teljeskiõrlésû tönkölybúzaliszt
- 1 csapott evõkanál szárított élesztõ
- 1 csapott evõkanál cukor
- 1 bõvebb evõkanál só
- 1 evõkanál ecet
- 2 evõkanál olívaolaj
- kb. 3 bögre langyos víz (a liszttõl is függ, pontosan mennyi kell, most nem kell, hogy annyira lágy legyen a tészta, mint az eredeti recepnél, lehet kicsit keményebb is)
A feltéthez: ...