Egy illatos omlós csirke viszontagságai a konyhában
sponsored links
Omlósz? Nem! Omlós! :D Egy kicsit megkergültem a csirke elkészítése alatt... nem véletlen. Egy tök egyszerû recepttel találod szemben magad, oh, mi ez nekem, egy-kettõ és már kész is. AHA. Ez ok, csak egy kicsit sok benne a buktató. És persze, ezt mind elfelejtették leírni a recept mellé, így volt akinek sikerült, volt akinek nem. Nem keveset bosszankodtam a sütés közben, de elolvastam a recepthez hozzászólókat és leszûrtem a tapasztalatot, így a végére sikerült és valóban omlós lett az a nyamvadt csirke. :))) A recept a Nosalty.hu oldalán található KIKI felhasználónál.
Elõször is: szerintem ez egy egyszerûbb formája az illatos, omlós csirkének és bepácolva sem volt elõtte a hús (nekem ez most épp jól jött), mint egyéb receptek szerint.
Másodsorban: a hús sütése elõtt tessék szkafandert húzni és mindenféle védõfelszerelést, mert az olaj a sütés közben bizony fröcsög!
Harmadszor: mindenképp édes-savanyú mártással érdemes elkészíteni, mert magában nem olyan izgi. Nálam most csak ketchup volt itthon, nagyjából azzal is tudtam ellensúlyozni az ízt.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje ...
3 tojásfehérje ...