EGY IGAZI NEMESI KAJA
sponsored links
Gábor vasárnap reggel írta nekem, hogy van egy klassz kis receptje a számomra, és még egy családi története is fûzõdik hozzá. Nagyon egyszerû kis étel, mégis nagyon finom. :-) A régi nemesek is ezt ették! Elmosolyodtam. :-) Nos. A mini sztori az, hogy Gábor nagymamája Gyulán élt. A nagyinak volt egy barátnõje, akit õk a rokoni kapcsolat híján mégis Dédinek neveztek, és aki az Eszterházy családnál volt szakácsnõ. Dédi iszonyatosan finom sütiket sütött, és a receptkönyvében gyöngy betûkkel, precízen, német nyelven voltak feljegyezve a receptjei. Közöttük valószínûleg ez is:
Spenót, túróvirslivel:
Keverj össze 250 gramm túrót, 3/4 bögre lisztet (én graham lisztet használtam) és egy tojást. Formázz belõlük gombócokat, forgasd meg zsemlemorzsában, és süsd ki. Krémes, fokhagymás spenótot tálalj mellé. ;-)
Gábor még hozzáfûzte a recepthez, hogy a túróba már hagymát, szalonnát és zöldségeket is kevert, de a "simánál" nem volt egyik sem finomabb. ;-)
Ja?! És hogy miért a nevében a virsli? Mert sütés után virsli formájú a végeredmény..
(Súlyos csend.)
Én megpróbáltam.. tényleg igyekeztem.. de nekem gömbölydedek maradtak a virslikéim. ;-)
Gábor még hozzáfûzte a recepthez, hogy a túróba már hagymát, szalonnát és zöldségeket is kevert, de a "simánál" nem volt egyik sem finomabb. ;-)
Ja?! És hogy miért a nevében a virsli? Mert sütés után virsli formájú a végeredmény..
(Súlyos csend.)
Én megpróbáltam.. tényleg igyekeztem.. de nekem gömbölydedek maradtak a virslikéim. ;-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
-KcZ-