Egy csupa kukorica ropogós
sponsored links
Egy kukorica lisztbõl, kukorica darából és kukorica szemekból álló, gyorsan elkészíthetõ recept. Kukorica imádóknak kötelezõ!
2-3 személyre
12 dkg kukorica (most fagyasztott)
8 dkg kukorica liszt
4 dkg kukorica dara
1 ek kukorica tejpor (elhagyható)
1 tojás
víz
só
petrezselyemzöld
2-3 ek olaj a sütéshez
Ha fagyasztott kukoricát használunk, forró vízbe áztatjuk 1-2 percre, majd a többit hozzávalót is kimérjük, összekeverjük, és végül annyi vizet adunk hozzá, hogy sûrû masszát kapjunk. A sóval óvatosan bánjunk, lehetõleg ne nyomjuk el teljesen a kukorica édeskés ízét. Kevés olajat öntünk a serpenyõbe (különösen jó, ha porcelán bevonatosat használunk, abszolút nem fog leragadni, és kis mennyiségû olaj is elegendõ a sütéshez), a masszából egy-egy evõkanálnyit belekanalazunk, majd szépen kilapítjuk õket. Mindkét oldalukat pirosra-ropogósra sütjük (közepes lángon). Forrón tálaljuk. Különféle szószokat adhatunk mellé, nekem a chilis paradicsomszósz a kedvencem.
2-3 személyre
12 dkg kukorica (most fagyasztott)
8 dkg kukorica liszt
4 dkg kukorica dara
1 ek kukorica tejpor (elhagyható)
1 tojás
víz
só
petrezselyemzöld
2-3 ek olaj a sütéshez
Ha fagyasztott kukoricát használunk, forró vízbe áztatjuk 1-2 percre, majd a többit hozzávalót is kimérjük, összekeverjük, és végül annyi vizet adunk hozzá, hogy sûrû masszát kapjunk. A sóval óvatosan bánjunk, lehetõleg ne nyomjuk el teljesen a kukorica édeskés ízét. Kevés olajat öntünk a serpenyõbe (különösen jó, ha porcelán bevonatosat használunk, abszolút nem fog leragadni, és kis mennyiségû olaj is elegendõ a sütéshez), a masszából egy-egy evõkanálnyit belekanalazunk, majd szépen kilapítjuk õket. Mindkét oldalukat pirosra-ropogósra sütjük (közepes lángon). Forrón tálaljuk. Különféle szószokat adhatunk mellé, nekem a chilis paradicsomszósz a kedvencem.