Egy bögre krémes melegség

2010-11-18

sponsored links


Hideg van, jön a tél. Igaz, koránt sincs még olyan zimankó, mint tavaly ilyenkor. Nem kell bánni, a rövidülõ és hideg napoknak is megvan a maga bája: jól esik az otthon melege, és lelkiismeretfurdalás nélkül meg lehet inni egy bögre krémes, forró csokit, anélkül, hogy az ember arra a bizonyos fürdõruhára gondolna.:)

Karamellás forró csoki
Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 3 kocka ét- vagy tejcsoki
  • 3 db vajkaramella, kisebb darabokra vágva
  • 1 tk kakaópor
  • 1 csapott tk étkezési keményítõ
  • 2-3 dl tej
Elkészítése:
  1. Kevés hideg tejjel keverjük simára a kakóporral elkevert étkezési keményítõt. A többi tejet melegítsük meg, olvasszuk fel benne a csokit és a karamellát. Öntsük a keményítõs elegyhez, forraljuk össze, hagyjuk kicsit besûrûrsödni, majd bögrébe töltve kortyoljuk el.

Forró csoki kókusztejjel és fehér csokival
Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 5 kocka fehér csoki + 1 a díszítéshez
  • 1 csapott tk étkezési keményítõ
  • 1 dl krémes kókusztej
  • 1 dl tej
Elkészítése:
  1. Kevés tejjel keverjük simára a keményítõt. A maradék tejet keverjük össze a kókusztejjel, dobjuk bele a csokidarabokat, és melegítsük addig, míg a csoki elolvad. Öntsük a keményítõs keverékhez, forraljuk össze, hagyjuk kicsit besûrûsödni, majd bögrébe töltve kínáljuk.
Ötlet: Szuflé magazin

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/poppykonyha/~...

sponsored links

Keres?s