Ecetes uborka
sponsored links
Idén elõször végre sikerült uborkát kovászolnom, ami persze egyáltalán nem nagy dolog, viszont akkor próbálja meg az ember, ha nem tud hozzá uborkát szerezni. Mert bizony ami a salátauborkákat illeti, abban itt hiány nincs. Mini kígyóuborkától a rücskösön keresztül minden kapható, de kovászolni valót bizony csak a szomszéd országban találni. Sajnos, ahhoz is csak egyetlen egyszer volt szerencsém, de ilyen finom kovászos uborkát már rég ettem. A sikernek köszönhetõen úgy gondoltam, hogy rakok el ecetes uborkát. Ennek az uborkának a beszerzése egyáltalán nem volt gond, mert az egyik farmon bizony pont megfelelõ fajtát termesztenek. A lekvárokat leszámítva elég tapasztalatlan vagyok még a befõzések terén, ezért csak kis mennyiséggel kezdtem. Egyébként a savanyú uborka nagy kedvencem, de nem sok van, amelyik igazán ízlik, ezért épp itt az ideje, hogy végre kikísérletezzem a sajátomat. Úgyhogy, már alig várom, hogy néhány hónap múlva megkóstolhassam és akkor jövõre beindul a nagyüzemi gyártás.
Hozzávalók:
2 kg uborka
500 ml ecet (5%-os)
600 ml víz
150 g cukor
2 hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 csokor kapor
mustármag ...