Ecetes sós stangli
sponsored links
A karácsonyi sok édes süti után egy kis sósra vágytam. És akkor megláttam Hankkánál ezt a sós finomságot. Ráadásul könnyû és gyors. Éppen kapóra jött, így megsütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Mivel sajnos ismét számítógépes problémáim voltak, így nem tudtam a receptet megjelentetni. Úgy néz ki azonban, hogy megoldódott ez a helyzet, így ha kipróbálok egy receptet, akkor már nem hetek múlva fogom tudni csak megjelentetni.
Nagy örömmel tudom ajánlani ezt a sós rágcsát kipróbálásra. Napokig eláll, egyszerû és gyors elkészíteni pár hozzávalóból.
Az eredeti recept Hankka blogjáról:
" Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 1 csomag sütõpor
- 2 teáskanál só
- 50 dkg margarin
- 12 evõkanál víz
- 2 evõkanál 20 %-os ecet
a tetejére:
- tojás
- trappista sajt
- A lisztet elkevertem a sütõporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
- Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemû tésztává állítottam össze.
- Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.
- Másnap félujjnyi vastagra nyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.
- Derelyemetszõvel rudakra szabtam, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben bõ negyedóra alatt készre sütöttem."