Déli saláta csípõs csirkenyárssal

2010-11-02

sponsored links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A növényszervezettan gyakorlatok és nagymamám jótanácsai alapján belekezdtem egy szép darab avokádó érlelésébe. A zöld paradicsomok estében egyértelmûen mûködik a módszer (az érett gyümölcsökbõl, pl. a szottyadó banánokból egy növényi hormon - etilén - szabadul fel, ez segíti a zöldebbek utóérését) , ámde a nyomorék avokádó talán a vastag viaszos héjnak köszönhetõen egy héten keresztül aszalódhatott volna még a banánjával, sajnos három nap után még kõkemény volt. 

Na persze miért veszek éretlen avokádót, ugye. Sajtkukac blogjáról variáltam át a salátát, szerencsére az avokádó nélkül is nagyon finom. (Eredetileg belevagdostam, de annyira szörnyû a nyers avokádó, hogy a fotózás után kipiszkáltam belõle õket.)

A saláta:

  • 1 érett avokádó
  • 1 doboz kukorica
  • 1 doboz vörösbab
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 7-8 szem koktélparadicsom
  • 1 tk õrölt római kömény
  • 1 tk Tabasco
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor

A kukoricát és a babot jól lecsöpögtettem, majd hozzákevertem a falatnyi darabokra vágott avokádót, mozzarellát, paradicsomot és újhagymát.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkevertem és a salátához öntöttem. 10 perc hûtés után máris lehet enni.

A csirkenyársak:

  • 1 nagyobb darab csirkemell
  • 2 dl joghurt
  • cayenne bors (vagy õrölt chili)
  • 2 ek méz
  • 2 ek olívaolaj

Elõzõ este hosszúkás csíkokat vágtam a csirkemellbõl és zárt dobozban pácoltam másnapig 2 teáskanállal elkevert natúr joghurtban.
Másnap letörölgettem a pác nagy részét a csirkemellekrõl, megsóztam, majd vízbe áztatott bambumnyársra húzogattam (most épp hullámvonalban) és egy alufóliával bélelt tepsibe rendezgettem õket. A mézet összekevertem még 1 teáskanál cayenne borssal és az olívaolajjal, ezzel a mázzal kenegettem meg a csirkenyársakat.
200 fokos sütõben idõnként megforgatva 20-25 perc alatt elkészült.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/11/02/deli_salata...

sponsored links

Keres?s