Duplán mandulás fûszeres keksz

2010-11-08

sponsored links


A gondolataim már néhány héttel elõrébb járnak, pedig a jelenben még annyi posztolásra váró receptem van... :) Egyet gyorsan közzé is teszek, bár ez a legutóbbi. Aktuális ebben a nyirkos-esõs idõben, mert egy csésze forró tea mellé jól esik, de ha süt a nap, akkor is kitûnõ, mert akár magunkkal vihetjük a délutáni sétára rágcsálni. A reggeli kávé mellé is megteszi a "gyors reggeli" kategóriában, és persze a nap többi szakára is találhatunk indokot, hogy egyet csak úgy elropogtassunk. (Naná, hogy nekem mindig akad valami alapos okom!)
Ha másért nem, akkor a lakásban terjengõ édes-fahéjas-mézeskalácsos süteményillat miatt is érdemes elkészíteni. Garantáltan nem fog maradni a kekszbõl sem... :)
Karácsonyfüggõknek kötelezõ!



  • Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 csomag sütõpor
12 dkg porcukor
1 evõkanál házi vaníliás cukor
1 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék
csipetnyi só
1 egész tojás
10 dkg puha vaj

A díszítéshez:
10 dkg mandulaforgács
12-3 evõkanálnyi tej

  1. A sütõporral elkevert liszthez keverem az összes többi hozzávalót. 
  2. Robotgép hiányában kézzel alaposan összegyúrom a tésztát, majd fóliába csomagolva 30 percre a hûtõbe teszem. 
  3. A sütõt elõmelegítem 175 fokra.
  4. Enyhén lisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtom, kiszaggatom, minden keksz alját megkenem tejjel, belenyomom a szeletelt mandulába és sütõpapírral bélelt tepsire teszem.
  5. A kekszek tetejét is lekenem tejjel, majd 8-10 perc alatt pirosra sütöm.


Folytats a blogon ... felholanyka.blogspot.com/2010/11/dupl...

sponsored links

Keres?s