Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot kóstoltam
sponsored links
A Blogkóstoló játék 14. fordulójának háziasszonya a Konyhalál blog írója, Linyah, aki abban a szerencsében részesített, hogy a Krisztina konyhája blogból kóstolhattam. Valahogy most nem volt nehéz választani, nagyon hamar rátaláltam a Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecomb leírására, és -bár tovább olvastam a jobbnál jobb recepteket- az elejétõl kezdve tudtam, hogy ezt fõzöm, pontosabban sütöm meg a játék alkalmából.
Kicsit módosítottam rajta. Sajnos a heti bevásárlásunk során nem találtunk gyros fûszeres Medve sajtot, arra padig nem volt idõm, hogy másik üzletben is keressek, így hamar kitaláltam, hogy készítek gyros fûszerkeveréket, és abba mártogatom a felszeletelt natúr ömlesztett sajtokat. Hihetetlenül finom illatkavalkád kerekedett tõle a lakásban, na meg egy prompt blogbejegyzés.
Ahogy én készítettem a duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot
Hozzávalók, kb. 6-8 személyre:
- 10 db felsõ csirkecomb
- 2 db nem friss kenyérszelet
- 2-3 dl tej
- só
- bors
- 1 db tojás
- 1 csokor apróra vagdalt petrezselyemlevél
- 15 dk-nyi reszelt trappista sajt
- 1 doboz körcikkes natúr ömlesztett sajt
- 10szelet paradicsom
- 1 kg kiflikrumpli
- 25 cm-nyi póréhagyma
- 1 kg zöldhüvelyû zöldbab
- fél kg karikára vágott sárgarépa
Egy nagy tepsi alját kikentem olívaolajjal, megszórtam durva szemû sóval, rákarikáztam a krumplit és a póréhagymát.
A csirkecombokat egyenként megtöltögettem.
Mindegyiknek felemeltem a bõrét, rátettem a húsra egy jó nagy evõkanálnyi tölteléket.
A sajtcikkeket elfeleztem. Mármint egy darabból két fele akkora laposat csináltam, nem tudom érthetõ-e így, nem jut eszembe semmi egzaktabb kifejezés, viszont szerencsére jól látszik a képen. Ezeket a háromszög formákat belehempergettem a gyros fûszerbe, ráfektettem a töltelékre, tettem e tetejére egy paradicsomszeletet és visszaigazgattam a combra a bõrét.
A megtöltögetett combokat egyenként beleültettem a hagyma-krumpli ágyba. Megszórtam a tetejét is durva szemû sóval, lefóliáztam és betettem a sütõbe.
Hõlégkeverésben 200 fokon sütöttem kb. 50 percet fólia alatt, majd a fóliát lebontva megpirítottam a tetejét.
A végén a maradék reszeltsajtot rátettem, de azt már csak ráolvasztottam a kikapcsolt, de még forró sütõben.
Amíg a csirke a sütõben volt, párolt zöldbabot és répát is csináltam hozzá, a szép új párolóbetétünkben. Persze, ez a képen nem látszik, de jóval nagyobb, mint a korábbi, így belefért az 1 kg zöldbab és a fél kg répa.
Jégben |
Gõzben |
Végül tányérokra szedtük, és megebédeltük, közben megállapítottuk, hogy máskor is csinálunk ilyet.