Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot kóstoltam

2014-01-20

sponsored links

A Blogkóstoló játék 14. fordulójának háziasszonya a Konyhalál blog írója, Linyah, aki abban a szerencsében részesített, hogy a Krisztina konyhája blogból kóstolhattam. Valahogy most nem volt nehéz választani, nagyon hamar rátaláltam a Duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecomb leírására, és -bár tovább olvastam a jobbnál jobb recepteket- az elejétõl kezdve tudtam, hogy ezt fõzöm, pontosabban sütöm meg a játék alkalmából.

Kicsit módosítottam rajta.  Sajnos a heti bevásárlásunk során nem találtunk gyros fûszeres Medve sajtot, arra padig nem volt idõm, hogy másik üzletben is keressek, így hamar kitaláltam, hogy készítek gyros fûszerkeveréket, és abba mártogatom a felszeletelt natúr ömlesztett sajtokat. Hihetetlenül finom illatkavalkád kerekedett tõle a lakásban, na meg egy prompt blogbejegyzés.

Ahogy én készítettem a duplasajtos, paradicsomos töltött csirkecombot


Hozzávalók, kb. 6-8 személyre:
  • 10 db felsõ csirkecomb
  • 2 db nem friss kenyérszelet
  • 2-3 dl tej
  • bors
  • 1 db tojás
  • 1 csokor apróra vagdalt petrezselyemlevél
  • 15 dk-nyi reszelt trappista sajt
  • 1 doboz körcikkes natúr ömlesztett sajt
  • 10szelet paradicsom
  • 1 kg kiflikrumpli
  • 25 cm-nyi póréhagyma
  • 1 kg zöldhüvelyû zöldbab
  • fél kg karikára vágott sárgarépa
A kenyeret beáztattam a tejbe (én héjastól szeretem, rusztikusabb az abból készült töltelék), pár perc múlva kinyomkodtam, belemorzsoltam egy tálba a kenyeret, õröltem rá borsot, megszórtam apróra vagdalt petrezselyemlevéllel, megsóztam, beletettem egy tojást, a reszelt sajtnak kb. a felét, és jól összekevertem.



Egy nagy tepsi alját kikentem olívaolajjal, megszórtam durva szemû sóval, rákarikáztam a krumplit és a póréhagymát.
A csirkecombokat egyenként megtöltögettem.
Mindegyiknek felemeltem a bõrét, rátettem a húsra egy jó nagy evõkanálnyi tölteléket. 
A sajtcikkeket elfeleztem. Mármint egy darabból két fele akkora laposat csináltam, nem tudom érthetõ-e így, nem jut eszembe semmi egzaktabb kifejezés, viszont szerencsére jól látszik a képen.  Ezeket a háromszög formákat belehempergettem a gyros fûszerbe, ráfektettem a töltelékre, tettem e tetejére egy paradicsomszeletet és visszaigazgattam a combra a bõrét.


A megtöltögetett combokat egyenként beleültettem a hagyma-krumpli ágyba. Megszórtam a tetejét is durva szemû sóval, lefóliáztam és betettem a sütõbe.


Hõlégkeverésben 200 fokon sütöttem kb. 50 percet fólia alatt, majd a fóliát lebontva megpirítottam a tetejét.
A végén a maradék reszeltsajtot rátettem, de azt már csak ráolvasztottam a kikapcsolt, de még forró sütõben.



Amíg a csirke a sütõben volt, párolt zöldbabot és répát is csináltam hozzá, a szép  új párolóbetétünkben. Persze, ez a képen nem látszik, de jóval nagyobb, mint a korábbi, így belefért az 1 kg zöldbab és a fél kg répa.

Jégben

Gõzben

Végül tányérokra szedtük, és megebédeltük, közben megállapítottuk, hogy máskor is csinálunk ilyet.





Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s