Dunahullám

2010-10-10

sponsored links





Régóta ki szerettem volna próbálni ezt a receptet, és végre sikerült. Nagyon mutatós és fini lett :)

Dunahullám

Hozzávalók:
A tésztához: 
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütõpor
2 evõkanál vaníliaaroma
1 üveg magozott meggy
3 ek kakaópor
4 evõkanál tej

A krémhez:
5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor

Csokimáz:
1 tábla étcsokoládé
4 evõkanál kakaópor
4 evõkanál cukor
3 dl víz
5 dkg vaj

Elkészítési idõ: 20 perc (+ 25 perc sütés + 1 óra hûtõben)
Mosogatnivaló: Kibírható

Elkészítés
  1. Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
  2. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütõporos lisztet, végül a tojások keményre vert habját. A masszát kettéosztjuk.
  3. Egyik felébe a vaníliát tesszük és kivajazott, lisztezett közepes méretû tepsibe öntjük. Sûrûn megszórjuk meggyel. 
  4. A massza másik felébe belekeverjük a tejet és a kakaót, majd ráöntjük a tepsiben lévõ masszára. 180 fokon  kb. 25 perc alatt megsütjük.
  5. Eközben a tejjel és a pudingporral sûrû pudingot készítünk, és amikor kihûlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral. Ezt a krémet rákenjük a tésztára, majd elkészítjük a csokoládémázat. Ehhez elkeverjük a cukrot, a kakaóport és a vizet. Lassú tûzön felfõzzük. Beletördeljük az étcsokit és a fél vajat. Ha a csoki és a vaj elolvadt, akkor ráöntjük a süteményre.
  6. A süteményt hûtõszekrénybe tesszük, hogy a csokoládé rádermedjen.



Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2010/10/duna...

sponsored links

Keres?s