Dubbary szelet másként

2010-10-04

sponsored links

Hozzávalók:

2 egész filézett csirkemell
1 nagyobb karfiol
tejföl
sajt (trapista vagy gouda)
olaj
kis fokhagyma
paprika
bors
ételízesítö

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, alaposan megtörölgetem. Sóval, paprikával és borsal megszórom és forró olajban kicsit megsütöm (míg mindenhol fehér lesz). Közben a karfiolt megpárolom. A tejfölbe böven keverek ételízesítöt és reszelek egy kevés fokhagymát - de fokhagyma port is lehet használni.
Egy tepsit kikenek olajjal - ez lehet az is amiben a csirkét kisütöttük - belehelyezem a hússzeleteket, rá a karfiolt. Az egészet befedem a tejfölös szósszal és rengeteg sajtot reszelek a tetejére. 240 fokon addig sütöm még a teteje elkezd pirulni. (Vagy ízlés szerint. Aki nem szereti a pirult sajtot az hamarabb kiveheti!)

Köretnek és salátának:
mexikói rizs, burgonya püré, esetleg akinek kevés a zöldség: párolt zöldségek
sopszka saláta, uborka saláta,



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Recepthegy/~3...

sponsored links

Keres?s