DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér
sponsored links
Most olyan boldog vagyok, hogy nem is tudom szavakba önteni. Sohasem gondoltam volna, hogy valaha ilyen csodaszép kenyérke kerül ki a sütõmbõl. A kenyérsütés szamárlétráján lassan, de biztosan haladva a gyökérkenyér után ez a dagasztás nélküli pékáru következett. Sajnos nincs kerek, csak ovális, nagyobb méretû jénai tálam, amit most használtam elõször. Kiállta a próbát, tökéletesre sikerült benne a kenyér. Néhány repedés, ropogós héj, pont így szereti a család. Bevallom, mielõtt nekiláttam volna, olvasgattam az interneten, ki hogyan csinálja, így 3-4 receptet kombinálva, jobbára a sütési idõt és a hõfokokat tanulmányozva készítettem el a saját, 819 g-os "kicsikémet".
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt, BL80
- 2 kk só
- 2 dkg friss élesztõ
- 4 dl langyos víz ...