Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt
sponsored links
Újabb felhasználási lehetõsége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. :-) Ezúttal a szejtán lesz a kötõanyag, azaz tojáspótló.
Hozzávalók:
20 dkg hajdina
10 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
10 dkg dió
1 fej vöröshagyma
1 ek. ételízesítõ mix
himalaya só - íulés szerint
4 ek.búzasikér
4 szelet Violife Cheddar sajt
himalaya só -ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 gerezd fokhagyma
--
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hajdinát egy szûrõbe téve megmossuk és kétszeres mennyiségû, sós vízben megfõzzük. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágva megfõzzük, majd egy villa segítségével (miután leszûrtük) összetörjük. A sárgarépát pucolást követõen kis lyukú reszelõn lereszeljük. A diót megdaráljuk, a növényi sajtot felkockázzuk. A hagymát szintén kockákra vágva kevés vízen megpároljuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Majd mindent összekeverünk, hozzáadjuk a búzasikért vagy szejtánport és fasírtokat formálunk, amelyeket meghempergetünk kenyérmorzsában, és 180 fokos sütõbe téve olajozott tepsiben megsütjük (félidõben forgatjuk).