Diós, rozsos kenyér
sponsored links
Mostanában ritkán sütök kenyeret: kevesebb pékárut fogyasztunk, ráadásul több olyan étel mellõl is elhagytuk a kenyeret, amit korábban el sem tudtunk volna képzelni nélküle. Így csak akkor állok neki a sütésnek, ha éppen nagyon fáj rá a fogunk...és nagyon rá is érek. :)Ilyen volt az elmúlt szombat is: diós kenyeret már többször készítettem, mindig hasonlóképpen, de sohasem ugyanúgy. A legutóbbit éppen az alábbiak szerint...
Elõtésztát készítettem: a teljes kiõrlésû rozslisztet elkevertem a kovászporral, hozzámorzsoltam az élesztõt, kis juharszirupot csorgattam hozzá és jól elkevertem a langyos vízzel. Meleg helyen hagytam kelni, míg szép buborékos lett - úgy 2-3 óra telt el, de langyos helyen egy éjszakát is lehet hagyni...hirtelen felindulásból elkövetett kenyérsütésnél ez ugye nem mûködik. :) Kimértem a finomlisztet, elkevertem ...