Diós morzsás pite

2014-01-14

sponsored links

Valami diósat szerettem volna sütni, eredetileg rácsosat, de ahhoz, hogy ebbõl a tésztából rácsokst lehessen készíteni, habzsákra lett volna szükség. Hát maradtam a morzsás változatnál. Elõre szólok (és ez igazából majdnem minden receptemre érvényes, csak eddig még nem írtam), hogy abszolút nem nevezhetõ édesnek. Még én is csak kicsit érzem annak, és az, aki édesebb dolgokhoz van szokva, meg nem mondaná, hogy van benne bármilyen édesítõ. Szóval jobb kóstolgatni közben.
Hozzávalók:
Tésztához:
-50 g darált köles
-25 g barnarizsliszt
-23 g kókuszreszelék
-5 g xilit
-5 csepp stevia
-sütõpor
-1 tojás sárgája
-20 g vaj/kókuszzsír
-2 ek. víz
-1 tk. fahéj
Töltelék:
-130 g darált dió
-15 g xilit
-2 tojásfehérje
-1 tojássárgája
A tésztához mindent összegyúrtam és a felével kibéleltem a sütõpapíros formát. A töltelékhez összekvertem a diót, a xilitet és a tojássárgát. A fehérjéket felvertem és hozzákevertem a dióhoz. Rásímítottam a tésztarétegre, majd a maradékot rámorzsoltam. 200 fokon 20-25 percet sütöttem. 86,12 g CH-ot tartalmaz.




Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/01/...

sponsored links

Keres?s