Diós-lekváros kosárkák

2010-05-02

sponsored links

A múlt héten kaptam egy üveg kókuszos almalekvárt (meg még van valami benne), azóta pörgött az agyam, hogy hogyan használjam fel: egy régi bevált receptet használtam tésztának (morzsakocka) és kis kosárkákban sütöttem meg a hétvégi sütit.


Hozzávalók 9 kosárkához
12 dkg liszt
8 dkg vaj
4 dkg porcukor
1 csipet só
1 tojássárgája
1 ek. tejföl

A morzsához:
6,5 dkg vaj
10 dkg liszt 7,5 dkg cukor

A töltelékhez:
lekvár
1 kk. õrölt fahéj
8 dkg dió
1 evõkanál nádcukor

Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Elméletileg 2 órára a hûtõbe kell tenni, én csak addig tettem be, amíg elõkészítettem a süti többi részét.

A morzsához összekeverjük a lisztet és a cukrot, a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, morzsaszerû képzõdményt kell, hogy kapjunk. Ezt is bedobjuk a hûtõbe az omlós tészta mellé.

A diót durvára aprítjuk, ehhez jön a fahéj és a cukor.

A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. 9 kosárkát kivajazunk. Az alaptésztát kis gombócokká formázzuk és belegyurmázzuk a formába. Mindegyik kosárba egy-egy kanál lekvárt teszünk, rászórjuk a diót, majd a morzsát is. Kb. 20 perc alatt sül meg.

Ha már félig kihûlt, kiszedjük a formából.

Elfért volna rajta egy kis vaníliaszósz is, de a lustaságom megakadályozott, hogy fõzzek egyet.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/05/dios-...

sponsored links

Keres?s