Diós kocka
sponsored links
Nagyon szeretem a diós krémeket,Edó nál látott diós torta rögtön beindította az ízlelõ bimbóimat.Ebben a formában készítettem el,a krém tõle van.Nagyon fincsi lett,köszönöm.
Piskóta: 5 tojás,15 dkg liszt,15 dkg cukor,csipet só
Krém: 4 dl tej, 2 tojás, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 kanál cukor, 20 dkg darált dió, 4 dl tejszín, 10 g zselatinpor + 0,5 dl. tej , rumaroma, barackíz
Csokiöntet :10 dkg cukor,3 kanál kakaó,1 kanál étkezési keményítõ,1 dl víz
A piskótához az egész tojásokat a keverõtálba törtem ,hozzáadtam a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyû krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ). Ekkor beleszitáltam a lisztet és könnyû mozdulatokkal összekavartam.Sütõpapírral bélelt tepsibe öntöttem és elõmelegített sütõben,25 perc alatt készre sütöttem.
A krémhez a 2 tojást kikavartam a pudingporral majd hozzáadtam a cukrot és a tejet .Lassú tûzön,állandóan kevergetve addig fõztem míg besûrûsödött.Lehûtöttem,hozzáadtam a diót,rumaromát és a felvert tejszínt. A zselatint elkevertem 0,5 dl hideg tejben,felforrósítottam és a krémhez kavartam.
A csokiöntethez a cukrot,a kakaóval és a keményítõvel összevegyítettem ,felöntöttem a vízzel és csomómentesre kavartam.Lassú tûzön ,folyamatosan ...