Diós-csokoládés keksz...

2014-01-20

sponsored links

Ezzel a diós-csokis finomsággal mi elõször a feleségem édesanyjánál találkoztunk - ennek okán a jelen receptet is tõle kaptuk -, és azonnal az egyik kedvencünkké vált, mert ennek az omlós csodának az íze egyenesen mámorító, ugyanakkor elkészítése nem egy nagy ördöngösség. Biztos siker lehet akár vendégváráskor is, hiszen nem elég, hogy íze, illata fantasztikus, de ez a keksz már a megjelenésével is azonnal hódít. :-) Ezért mindenképpen csak ajánlani tudjuk mindenkinek. Aki pedig még nem evett, vagy nem készített ilyet eddig, most eljött az ideje, hogy nekiálljon az elkészítésnek. Biztosan nem fog csalódni. Mi nagyon szeretjük a feleségemmel...

Hozzávalók a diós-csokoládés kekszhez:
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg durvára vágott/tört dió
- késhegynyi konyhasó
- késhegynyi sütõpor
- 2 db tojás

Diós-csokoládés keksz elkészítése:
A lisztet, sütõport, sót, porcukrot és az összes diót összekeverjük, majd a tojást és margarint is hozzáadjuk. Ezt jó alaposan összedolgozzuk. Ezt követõen hozzáadjuk az apró darabokra vágott étcsokoládét, majd a masszát ismét alaposan összekeverjük. Ha ezzel is megvagyunk, akkor nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belõle. A kis gombócokat egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Ekkor veszünk egy üveg vagy porcelánpoharat - legalábbis az én drágám így szokta -, és az alját lisztbe mártva kicsit kilapítjuk vele a gombócokat. 180-200 fokosra elõmelegített sütõben 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit kihûlni, mert ha azonnal kiszedjük, akkor össze fognak ragadni, mire kihûlnek. Ezért érdemes egyszerre két tepsivel dolgozni: míg az egyikben sülnek a kekszek, a másikban hûlnek, majd fordítva...

Ezzel meg is volnánk a fincsi kekszekkel. Lezárt dobozban elég sokáig eláll. :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/01/dios-...

sponsored links

Keres?s