Diós csokoládés csók
sponsored links
Nem igazán fotogén, de a dió-csokoládé-narancs hármasa mindig nyerõ.
Hozzávalók
- 24 dkg étcsokoládé megolvasztva
- 15 dkg durvára darált dió
- 3 dkg zabpehelyliszt (eredetileg teljes kiõrlésû liszt)
- 2 nagyobb narancs reszelt héja
- 3 tojásfehérje
- 7,5 dkg barna nádcukor
A diót keverjük össze a liszttel és a narancsok reszelt héjával.
A lágy habbá vert tojásfehérjékhez részletekben adjuk hozzá a nádcukrot, közben verjük tovább, amíg kemény habot kapunk.
Forgassuk bele a diós keveréket, végül az olvasztott csokit.
A masszából tegyünk teáskanálnyi adagokat egy sütõlapra - egymástól kellõ távolságra.
175 fokra elõmelegített sütõben pontosan 10 percig süssük.
Recept: Stahl Judit