Diós-birsalmasajtos muffin narancsöntettel

2010-04-08

sponsored links

A muffinokat azért is szeretem, mert amellett, hogy gyorsan el lehet készíteni, remekül alkalmazható a teljes õrlésû liszt, mehetnek bele mindenféle gyümölcsök és magvak, szóval vannak benne tápláló összetevõk is. Egyedüli buktatója az lehet, hogy túl száraz, de ezt a különféle szirupokkal, öntetekkel, mázakkal ki lehet küszöbölni. Most egy narancsos mázat készítettem, ami igazán finommá tette a muffint.

12 db-hoz
22 dkg teljes õrlésû liszt
5 dkg nádcukor
6 dkg vaj
1 tojás
5 dkg darált dió
8 dkg darabolt dió
12 db fél dió a díszítéshez
10 dkg birsalmasajt
fél bio narancs héja
1,5 dl joghurt
kb fél-1 dl tej
2 kk sütõpor
máz
6 dkg porcukor (nálam ez is nádcukor, amit ledarálok kávédarálóban)
fél bio narancs héja
1 narancs leve
2 dkg vaj

A vajat a nádcukorral és a tojással habverõvel 1 percig verem, hozzáadom a lisztet és a sütõport, a joghurtot, a tejet, belereszelem a narancs héját, jól elkeverem. A diót és a birsalmasajtot apróra darabolom, és ezeket is hozzáadom. Ha szükséges, teszek még hozzá tejet, hogy megfelelõ állagú legyen a tésztánk. Papírral bélelt muffin formába kanalazom, tetejére helyezem a fél diókat (esetleg birsalmasajt kockákat is), majd elõmelegített sütõben 180 fokon 35-40 percig sütöm.
Elkészítem a mázat: a vajat kis lábasban megolvasztom, és az összes hozzávalóval összemelegítem, hûtöm.
Tálalás: megvárom, amíg a muffinok kihûlnek, és lehúzom a papírokat. Tányérra helyezem, meglocsolom a narancsos mázzal, esetleg dióval megszórom.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/04/dios-...

sponsored links

Keres?s