Dinsztelt h?s alm?s-hagym?s rizzsel

2020-05-13

sponsored links

hagyalrdinszpuly2.jpg

R?gebben gyakran, valami?rt mostan?ban nem csin?ltam ilyen dinsztelt ? szaftos ? h?st. F?leg ?gy nem, hogy egy nagyobb mennyis?get el?re, azt?n adagokra osztva, tartal?knak a fagyaszt?ban. Igaz?b?l nem tudom, mi?rt nem.

Most meg el?m ker?lt a boltban j?l kin?z? pulykacomb-apr?h?s, ?s err?l r?gt?n eszembe jutott. Am?gy is azon igyekszem (folyamatosan), hogy ?gy legyen mindennap finom, friss ?tel, hogy ne az eg?sz ? ?s m?g csak ne is f?l napot t?ltsek a konyh?ban, k?nnyen, gyorsan megoldjam a napi f?z?st. Eddig siker?lt is.

A nagyobb adag n?lunk egy kil? h?sb?l k?sz?lt. Ezt h?rom r?szre adagoltam, egyiket ett?k frissen, m?sik kett?t bedobozoltam, fagyasztottam.

Teljesen egyszer?en, szok?sos m?don k?sz?lt; hagyma, fokhagyma, s? (mikor milyen f?szer, hangulatomt?l f?gg?en, most ?ppen r?mai k?m?ny, ?r?lt koriander, feh?r bors), pir?t?s, f?z?s. Amikor elf? a leve, mindig kevergetve pir?tom, am?g sz?nesedik, azt?n csak apr?nk?nt adok hozz? vizet, t?bbsz?r els?t?m, am?g a h?s eg?szen puha lesz, a szaftja pedig j? s?r?.

hagyalrdinszpuly1.jpg

?s mivel szint?n el?g r?gen nem csin?ltam alm?s-hagym?s rizst, ?s amint erre gondoltam, m?r kimondottan azt ?reztem megfelel? k?retnek, ?s mivel volt itthon minden hozz?, az lett, basmati rizsb?l, sima v?r?shagym?b?l ?s Granny Smith alm?b?l.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://beck.blog.hu/2020/05/13/dinsz...

sponsored links

Keres?s