Dinsztelt h?s alm?s-hagym?s rizzsel
sponsored links
R?gebben gyakran, valami?rt mostan?ban nem csin?ltam ilyen dinsztelt ? szaftos ? h?st. F?leg ?gy nem, hogy egy nagyobb mennyis?get el?re, azt?n adagokra osztva, tartal?knak a fagyaszt?ban. Igaz?b?l nem tudom, mi?rt nem.
Most meg el?m ker?lt a boltban j?l kin?z? pulykacomb-apr?h?s, ?s err?l r?gt?n eszembe jutott. Am?gy is azon igyekszem (folyamatosan), hogy ?gy legyen mindennap finom, friss ?tel, hogy ne az eg?sz ? ?s m?g csak ne is f?l napot t?ltsek a konyh?ban, k?nnyen, gyorsan megoldjam a napi f?z?st. Eddig siker?lt is.
A nagyobb adag n?lunk egy kil? h?sb?l k?sz?lt. Ezt h?rom r?szre adagoltam, egyiket ett?k frissen, m?sik kett?t bedobozoltam, fagyasztottam.
Teljesen egyszer?en, szok?sos m?don k?sz?lt; hagyma, fokhagyma, s? (mikor milyen f?szer, hangulatomt?l f?gg?en, most ?ppen r?mai k?m?ny, ?r?lt koriander, feh?r bors), pir?t?s, f?z?s. Amikor elf? a leve, mindig kevergetve pir?tom, am?g sz?nesedik, azt?n csak apr?nk?nt adok hozz? vizet, t?bbsz?r els?t?m, am?g a h?s eg?szen puha lesz, a szaftja pedig j? s?r?.
?s mivel szint?n el?g r?gen nem csin?ltam alm?s-hagym?s rizst, ?s amint erre gondoltam, m?r kimondottan azt ?reztem megfelel? k?retnek, ?s mivel volt itthon minden hozz?, az lett, basmati rizsb?l, sima v?r?shagym?b?l ?s Granny Smith alm?b?l.