Dinnye-desszert - vendégszakács a konyhámban :)

2018-06-28

sponsored links


Valahol a neten látta az ötletet, és nagyon megtetszett neki. Feltétlenül el akarta készíteni, én pedig megengedtem. :P Az eredeti helyen kivivel és görögdinnyével készült, õ avokádóval (a kivitõl viszket az orra - de komolyan!) és eperrel csinálta. Egyszerûbb volt epret használni, nem kellett így szûrni, passzírozni. De bármilyen más piros gyümölcs is jó... Én annyit segítettem, hogy amikor a zöld krém már megdermedt, tölcsér segítségével én öntöttem rá a fehér réteget úgy, hogy a poharakat ki sem vettem a fagyasztóból, hogy minél kevesebbet kelljen õket mozgatni - így nem mázolódott össze a pohár. Jó étvágyat Nagylányom desszertjéhez! Ha elkészítitek, persze! ;) :D 


Dinnye-desszert

Hozzávalók 2 személyre: a zöld réteghez: 1 avokádó, 10 mentalevél, 1 evõkanál porcukor, citromlé, víz;
a fehér réteghez: 1 dl tej, 2 teáskanál vaníliás cukor;
a piros réteghez: 20 dkg eper, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál citromlé, víz;
továbbá: 15 g zselatinpor, 80 ml víz, 5 dkg étcsokoládé.

Elkészítése:  A zöld réteg hozzávalóit magas falú pohárba tesszük és összeturmixoljuk. Vízbõl annyit adunk hozzá, hogy jó krémes-habos állagú legyen. A fehér réteghez a vaníliás cukrot föloldjuk a tejben, a piros réteghez pedig az epret megtisztítjuk, és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A vizet itt is tetszés szerint adagoljuk. A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd 10-15 perc után ffolyóssá melegítjük. A zöld krémhez 5 teáskanálnyit, a fehér réteghez 3 teáskanálnyit adunk, a maradékot pedig az epres részhez adjuk. Jól elkavarjuk. Öblös poharakba kettéosztjuk az avokádós krémet, és ha elég szilárd, tölcsér segítségével beleöntjük az ízesített tejet is. Hidegbe tesszük, míg a tej megdermed. A csokoládét megolvasztjuk, zacskó sarkába tesszük, majd a poharak oldalára kis ?dinnyemagokat? nyomunk belõle. Felöntjük a piros krémmel, és visszatesszük a hûtõbe néhány órára, hogy jól megdermedjenek. További gyümölcsökkel is díszíthetjük.

Megjegyzés:  A desszertet bármilyen másik piros gyümölccsel is elkészíthetjük, dinnyével lenne az igazi. Ha dinnyével vagy málnával készül, turmixolás után érdemes leszûrni a gyümölcspépet. Avokádó helyett kivit is használhatunk, ebben az esetben viszont a gyümölcsöt össze kell forralni a cukorral, különben a kivi nem engedi megkötni a zselatint.




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/06/d...

sponsored links

Keres?s