Di?s s?tem?ny
sponsored links
Ez az a fajta s?ti, ami igencsak kelleti mag?t, di? ha van, sim?n k?thetente is elk?sz?thet?, garant?ltan "elkopik".
Hozz?val?k egy g?ztepsi m?rethez:
A t?szt?hoz:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg mangalica zs?r (vagy 17-18 dkg klasszikus diszn?zs?r, avagy 20 dkg vaj)
- 20 dkg cukor
- 10 dkg g?r?g joghurt
- 2 toj?ss?rga
- 2 csomag vanili?s cukor (avagy h?zi vanili?s cukor, net?n vanilia kivonat)
- 3-4 ev?kan?l tej
- nagy csipet s?
T?ktel?khez:
- 8 toj?s
- 2 toj?sfeh?rje (ami a t?szt?b?l kimaradt)
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vanili?s cukor (avagy a fenti alternat?v?k)
- 2 ev?kan?l rum (helyettes?thet? konyakkal)
- 35 dkg dar?lt di?
M?zhoz:
- 40 dkg porcukor
- kisebb citrom leve
A t?szta hozz?val?ib?l gyors mozdulatokkal t?szt?t gy?runk (vagy k?ses apr?t?t is haszn?lhatunk). Ezt k?t r?szre osztjuk, nem teljesen igazs?gosan. Az als? r?szhez val? legyen a nagyobb, hisz ezt a s?t?pap?rral b?lelt tepsibe t?ve ennek oldal?ra is fel kell h?znunk.
A t?ltel?khez a toj?st, toj?sfeh?rj?t a cukorral ?s a vanili?s cukorral konyhai robotg?ppel minimum 5 percig habos?tjuk, hozz?adjuk a rumot, majd v?g?l ?vatos mozdulatokkal belekavarjuk a di?t. Vigy?zzunk, ne maradjon di?csom? sz?razon.
Ezt a t?ltel?ket a kiny?jtott t?sztar?tegre sim?tjuk, majd r?helyezz?k a kisebbik t?sztar?szb?l ny?jtott tet?t.
170 fokra meleg?tett s?t?ben, l?gkever?sen nekem 27 perc alatt s?lt meg.
Miut?n a kis?lt t?szta langyosra h?lt, a tetej?n elkenj?k a frissen k?sz?tett m?zat. Ehhez a porcukrot elkavarjuk a citroml?vel. Ink?bb ne tegy?k bele az eg?sz citrom lev?t, hogy ne h?g?tsuk el a m?zat, k?nnyebb helyzetben vagyunk ha ut?lag kell m?g hozz?csepegtetni. Ha m?gis t?l h?gnak ?t?lj?k, nyugodtan kenj?k r? a t?sz?ra, majd sz?rjunk bele dar?lt di?t, vagy b?rmilyen m?s csonth?jjas forg?csot.
A t?ltel?khez a toj?st, toj?sfeh?rj?t a cukorral ?s a vanili?s cukorral konyhai robotg?ppel minimum 5 percig habos?tjuk, hozz?adjuk a rumot, majd v?g?l ?vatos mozdulatokkal belekavarjuk a di?t. Vigy?zzunk, ne maradjon di?csom? sz?razon.
Ezt a t?ltel?ket a kiny?jtott t?sztar?tegre sim?tjuk, majd r?helyezz?k a kisebbik t?sztar?szb?l ny?jtott tet?t.
170 fokra meleg?tett s?t?ben, l?gkever?sen nekem 27 perc alatt s?lt meg.
Miut?n a kis?lt t?szta langyosra h?lt, a tetej?n elkenj?k a frissen k?sz?tett m?zat. Ehhez a porcukrot elkavarjuk a citroml?vel. Ink?bb ne tegy?k bele az eg?sz citrom lev?t, hogy ne h?g?tsuk el a m?zat, k?nnyebb helyzetben vagyunk ha ut?lag kell m?g hozz?csepegtetni. Ha m?gis t?l h?gnak ?t?lj?k, nyugodtan kenj?k r? a t?sz?ra, majd sz?rjunk bele dar?lt di?t, vagy b?rmilyen m?s csonth?jjas forg?csot.