Di?s ostyaszal?mi
sponsored links
Ez azt?n egy csoda finom - s?t?s n?lk?li - csemege! Im?dom! Nem is nagyon szabad gyakran k?sz?tenem, mert k?pes vagyok egyed?l megenni az eg?szet. ? A t?ltel?knek annyira j? az ?ze, melyet j?l kieg?sz?t a k?v?l roppan?s ostyar?teg.
A s?tem?nyes k?nyvemben ez a recept (is) ?j receptk?nt szerepelt, ?s elj?tt az ideje, hogy a blogra is felker?lj?n.
A s?tem?nyes k?nyvem ?s a p?tty?s ker?mia megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Hozz?val?k:
2 r?dhoz
2 db kb. 15x33 cm-es ostyalap
5 dkg dar?lt di?
5 dkg di? apr? darabokra v?gva
10 dkg mazsola
5 dkg dar?lt h?ztart?si keksz
5 dkg h?ztart?si keksz apr? darabokra t?rve
20 dkg krist?lycukor
1 csomag van?li?s cukor
1 csomag van?li?s pudingpor
kb. 1,5 dl tej
5 dkg ?tcsokol?d?
2 csapott ev?kan?l cukrozatlan kaka?por
15 dkg vaj
Elk?sz?t?s:
- Az ostyalapokat enyh?n benedves?tett tiszta konyharuh?ra tessz?k, hogy megpuhuljanak. A mazsol?t megmossuk, lecs?p?gtetj?k.
- A kr?mhez a vajat megolvasztjuk, hozz?adjuk a csokol?d?t, majd ha megolvadt, mehet hozz? a kaka?por, cukor, van?li?s cukor, tej ?s a pudingpor. Felforraljuk, majd alacsony l?ngon 4-5 percig ?lland? kever?s mellett felf?zz?k. Amikor kever?s k?zben l?tszik az ed?ny alja, f?lreh?zzuk ?s belekeverj?k a dar?lt ?s darabolt di?t, a mazsol?t, a dar?lt ?s darabos kekszet. (Ha t?l kem?nynek/sz?raznak ?rezz?k a t?ltel?ket, keverhet?nk m?g hozz? pici forr? tejet.)
- Az ostyalapokat levessz?k a konyharuh?r?l, a t?ltel?k egyik fel?t az egyik ostyalap k?zep?re helyezz?k henger form?ban, majd szorosan r?hajtjuk az osty?t. Ugyan?gy j?runk el a m?sik ostyalappal ?s a marad?k t?ltel?kkel is.
- Hagyjuk teljesen kih?lni, 1-2 ?r?t h?v?s helyen t?roljuk, ezut?n m?r sz?pen szeletelhet?.
J? ?tv?gyat!