Di?s kifli
sponsored links
Szorgalmasan szedj?k a di?t (nem igaz: folyamatosan hullik le a falevelekkel egy?tt, ?s a sz?l is beseg?t), musz?j di?sat s?tni, amolyan j?val advent el?tti f?pr?bak?nt. A di?s kifli igazi nagymama s?tem?ny. Illatos, oml?s, b?kebeli. 2 tepsivel gy?rtottam le bel?le d?lel?tt, ?s ?gy t?nik, ism?telnem kell, mert gyorsan fogy.
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
50 dkg r?tesliszt
1 csomag s?t?por
2 ev?kan?l porcukor
18 dkg vaj (vagy zs?r)
2 toj?s
4 ev?kan?l zs?ros tej
T?ltel?k:
20 dkg dar?lt di?
10 dkg cukor (vagy 3 dkg ?des?t?)
1 dl zs?ros tej
A ken?shez:
1 db toj?s
A t?ltel?k hozz?val?it alaposan ?sszekeverem. A s?t?t el?meleg?tem 160 fokra, kib?lelek 2 g?ztepsit szilikonos s?t?pap?rral. A s?t?pap?r az itt-ott picit kifoly? di?t?ltel?k miatt praktikus: k?nnyebb lesz kivenni a kifliket, ?s a tepsiket sem kell s?rolni s?t?s ut?n.
A t?szta hozz?val?it ?sszegy?rom, rugalmas, k?zepesen kem?ny t?szt?t kell kapnom a v?g?n.
Tipp: a tejet kanalank?nt adagolom gy?r?s k?zben. Ha kev?snek tal?lod, 1-2 kan?llal pluszban tehetsz hozz?, a liszt m?rk?j?t?l f?gg, el?g-e n?gy kan?llal, vagy sem.
Kiny?jtom, 3-4 mm vastagra a t?szt?t, 6 cm-s pog?csaszaggat?val k?r?ket szaggatok bel?le, a marad?k t?szt?t ?sszegy?rom, ?jra ny?jtom, szaggatom a k?r?ket - m?g el nem fogy a t?szta.
Mokk?skan?llal teszek a k?r?kre di?t?ltel?ket, azt?n ?sszehajtom/?sszesodrom ?ket kifli form?ra.
Felvert toj?ssal megkenem a tetej?ket, ?s 160 fokon, 20 percig s?t?m a kifliket. M?g forr?n f?m lap?ttal kiszedem ?ket a tepsib?l (?vatosan, hogy ne t?rjenek ?ssze), van?li?s porcukorral megsz?rom a tetej?ket, vagy alaposan beleforgatom mindet, t?lra teszem, ?s folpackkal lefedem, ?gy nem sz?rad ki.