Di?s csiga ahogy ?n szeretem
sponsored links
A T?SZT?HOZ
- 50 dkg liszt (70% feh?rliszt, 30% teljeski?rl?s?)- 3 db toj?ss?rga
- 3 dkg ?leszt?
- 2.5 dl tej
- 1 ev?kan?l cukor
- 1 csomag van?li?s cukor
- 1 csipet s?
- 10 dkg puha vaj
T?ltel?k:
- 20 dkg di?
- 15 dkg cukor (vegyesen barnacukor ?s xillit)
- 8 dkg vaj
Langyos?ts m?sf?l deci tejet, keverd hozz? a cukrot (1 ev?kan?l), morzsold bele az ?leszt?t (3 dkg), ?s futtasd fel, azaz v?rj k?r?lbel?l 10 percig, am?g j? habos lesz.
Szit?ld egy nagy t?lba a lisztet (50 dkg) (ha valakit megnyugtat, soha nem szit?lok), ?s k?sz?ts egy m?lyed?st a k?zep?be. Tedd bele a van?li?s cukrot, a marad?k tejet (1,5 dl), a vajat (10 dkg), a s?t, a 3 toj?s s?rg?j?t, majd a felfutott ?leszt?t, ?s dolgozd ?ssze. Addig dagaszd, am?g h?lyagos lesz, ?s elv?lik a kezedt?l. Ha sz?ks?ges, tehetsz m?g hozz? kev?s tejet vagy lisztet. Takard le, ?s keleszd k?r?lbel?l 40 percig.
K?zben k?sz?tsd el a t?ltel?ket! A di?t dar?ld le! A vajat olvaszd fel!
A dupl?j?ra n?tt t?szt?t ny?jtsd ki nagyon v?konyra, lisztezett fel?leten. ?n hossz?ra 40-50 cm-re ny?jtom, hogy min?l t?bb di? f?rjen r?. Kend meg olvasztott vajjal, ?s sz?rd meg di?s cukros kever?kkel. Szorosan tekerd fel, ?s v?gd h?rom-n?gy centis tekercsekre.
A csig?kat sorakoztasd s?t?pap?rral b?lelt tepsibe, majd told forr? s?t?be, ?s 180 fokon s?sd sz?p pirosra (kb. 20-25 perc). F?lid?n?l kicsit megkenegettem a mard?k toj?sfeh?rj?vel.
A receptet itt tal?ltam, csak n?hol pontos?tottam.
https://femina.hu/recept/dios-csiga-recetpje/