Di?habos kos?rk?k
sponsored links
Hozz?val?k: (24 db kos?rka minimuffin form?ban, + 1 db 10 cm ?tm?r?j? piteform?ban)
--- A linzert?szt?hoz:
15 dkg simaliszt
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 toj?ss?rg?ja
--- A di?habhoz:
2 toj?s feh?rje
12 dkg finom krist?lycukor
15 dkg dar?lt di?
+ baracklekv?r
A linzert?szta hozz?val?ib?l gyors mozdulatokkal t?szt?t gy?rtam. F?li?ba csomagolva f?l ?r?ra h?t?be tettem.
Azut?n a t?szt?t kiny?jtottam, szaggat?val k?r?ket szaggattam, amiket a minimuffin form?ba raktam ?gy, hogy a m?lyed?sek perem?ig ?rjen a t?sztak?r (kikenni nem kell el?tte a m?lyed?seket). Betettem a h?t?be am?g elk?sz?lt a hab.
A s?t?t 180 fokra kapcsoltam.
A toj?sok feh?rj?t csipet s?val habb? vertem, lassan adagolva hozz? a cukrot is.V?g?l ?vatosan beleforgattam a dar?lt di?t. Sima cs?vel ell?tott nyom?zs?kba raktam.
A linzert?szt?s kos?rk?k alj?ra 1-1 mokk?skan?lnyi baracklekv?rt tettem. R?nyomtam a di?s habot (a kos?rk?k perem?vel egy szintben legyen a hab). Betettem a s?t?be ?s kb. 15-20 perc alatt megs?t?ttem. A marad?k t?szt?b?l ?s a habb?l ugyanezzel a m?ddszerrel egy kis pit?t s?t?ttem.
Amikor megs?ltek, kiszedtem egy r?csra ?s hagytam kih?lni (ha kicsit pr?b?lunk tekerni rajtuk akkor sz?pen kiemelhet?ek).