Di?cska

2021-11-08

sponsored links


 

Hozz?val?k kb 120 darabhoz:

A t?szt?hoz:

35 dkg liszt

10 dkg dar?lt di?

20 dkg hideg vaj

10 dkg porcukor

3 toj?s s?rg?ja

csipet s?

p?r kan?l hideg v?z

A t?ltel?khez:

kb 20 dk keksz

20 dkg pir?tott, dar?lt di?

2 dl s?r?tett cukrozott tej

2 dl tejsz?n

10 dk magas kaka?tartalm? csokol?d?

2 p?pozott kan?l kaka?

rum vagy rumeszencia

ha sz?ks?ges  tej

A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, a di?val ?s a s?val, majd ?sszekeverj?k a toj?ss?rg?kkal ?s annyi hideg v?zzel, hogy sz?pen ?ssze?lljon. Vigy?zzunk, dolgozzunk gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg, a t?szta ?llaga ne legyen t?l l?gy. F?li?ba csomagoljuk ?s hidegre tessz?k legal?bb 1 ?r?ra. 

A t?szt?b?l kisebb mogyor?nyi darabokat csippent?nk, goly?v? g?mb?ly?tj?k ?s megs?tj?k a speci?lis elektromos di?cska s?t?vel. (Nagyon hamar ment, am?g a t?szt?val foglalkoztam, addig meg is s?lt egy adag, a s?t?form?ban 24 f?ldi? k?sz?l el egyszerre.)

Ha kih?ltek ?les k?ssel lev?gjuk azt a peremet, ami t?lfolyt a form?n, nem k?nny? megfelel? m?ret? t?sztagalacsinokat csin?lni. A lees? sz?leket megm?rj?k, kip?toljuk keksszel 30 dkg-ig, majd megdar?ljuk, ?sszevegy?tj?k a dar?lt di?val ?s a kaka?porral. A tejsz?nt ?sszeforraljuk a s?r?tett tejjel, a rummal,  leh?zzuk a t?zr?l ?s belekeverj?k az ?sszet?rt csokol?d?t ?s addig keverj?k, am?g a csokol?d? elolvad. ha langyosra h?lt r??ntj?k a di?s kekszre ?s ?sszekeverj?k. Ha t?l sz?raz, akkor adhatunk hozz? kev?s tejet, de vigy?zzunk, a kr?m ink?bb kem?ny kell legyen, mint l?gy.

Megt?ltj?k a di?csk?kat, porcukorba forgatjuk ?s fogyaszt?s el?tt legal?bb egy f?l napot pihentetj?k.






Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2021/11/diocska....

sponsored links

Keres?s