Deákmézes

2010-10-30

sponsored links

Nagyon rég nem töltöttem fel új receptet, de közben volt egy lánybúcsú és egy esküvõ, nem is akárkiké, az Évit már általános óta ismerem, és a Mike-ot is kb. 5 éve! Szóval egy hatalmas lánybúcsút sikerült összehoznunk, majd arról is bõvebben írok, de az egy jóval hosszabb bejegyzés lesz majd... ;)
Ezt a sütit az esküvõre sütöttem (többek között), már szerdán elkészült, ez egy tipikusan olyan, ami nagyon hamar megvan, és még bõ egy hét múlva is puha, de komcsi! :D Asszem még szerdán is sikerült találnom egy szeletet belõle a rengeteg aprósüti között, de teljesen rendben volt!
Régebben nagyon sok receptet összegyûjtöttem, txt-be mentettem, és mellé a süti képét is, és mappákba rendeztem. No, így bukkantam rá erre a deákmézes receptre, ki tudja honnan, csak a nevet írtam mellé: Pûcske! Szóval köszi Pûcske! :)


Deák-mézes (Pûcske)


Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 ekanál olvasztott méz, fél cs. sütõpor, fahéj ízlés szerint (én olyan kkanálnyit szoktam), 10 dkg darabos dió, 1-2 kanál víz.

A tojássárgáját, cukrot, olvasztott mézet habosra keverni, lisztet, sütõport, fahéjat összekeverni, majd hozzá a cukros tojássárgához, a vízzel lazítani, majd óvatosan bele a felvert tojásfehérje. 2 õzgerincsütõre szétosztani (vajazni-lisztezni a formát elõtte), 180 fokon tûpróbáig, barnulásig sütni, tetejét porcukrozni.


Folytats a blogon ... beccaesasutik.blogspot.com/2010/10/de...

sponsored links

Keres?s