Delik?t halfil? t?li z?lds?gekkel ...
sponsored links
A halkedvel? ?nyenc manaps?g nemigen van elk?nyeztetve j? min?s?g? ?desv?zi halakkal, ez?rt is ?r?l?k, hogy mostans?g gyakran hozz?jutok friss (?l?) kecseg?hez. Igaz nem t?l nagyok, de igen finom, feszes h?s?, tiszta ?z? halak.
T?li (f?leg ilyen hideg) id?szakban ?ltal?ban jobban gerjed?nk a nehezebb, tartalmasabb ?telekre. T?bb energi?ra van sz?ks?g?nk. Nos az al?bbi fog?s nem kifejezetten a neh?z tartalmas ?telek k?z?l val?. R?ad?suk a sz?neivel is ink?bb a tavaszt id?zi fel. A hal k?nny? ?s finom ?s a z?lds?gek tal?n legjobb elk?sz?t?si form?ja Raymond Blanc m?dszere, f?leg ?gy, egy kev?s citrusos vajm?rt?ssal ?tforgatva. A m?dszert ?vek ?ta alkalmazom, amikor is egy tapad?smentes ed?nyben kev?s zsirad?kon (pl. vajon), s?val ?s igen kev?s, egy k?t ev?kan?lnyi v?zzel ?l?nk l?ngon, lefedve, r?zogatva, dob?lva k?sz?l el a k?v?nt puhas?gi szintre. ?rdekes, ?n ut?lag hallottam r?la, ?gy mint Raymond Blanc m?dszerr?l, ez valahogy nekem j?tt mag?t?l, amikor f?ztem. Miut?n befejezt?k a f?z?st kalkul?lni kell mindenk?ppen a marad?k h?vel is, mert az tov?bb puh?thatja a z?lds?get a f?z?ed?nyben. A sima p?rol?shoz k?pest sokkal ?zletesebbek maradnak a z?lds?gek. Ekkor kicsit f? is, p?rol?dik is a g?zben, meg ott a vaj, s?, az ?zes?t is. Gyakran kell viszont az ed?nyt mozgatni, hogy ne kapjon oda, ha kell, a folyad?kot p?toljuk, de mindig csak kis mennyis?ggel. A l?tez? legjobb m?dszer p?ld?ul a z?lds?gp?r?k k?sz?t?s?hez, ekkor teljesen puh?ra kell k?sz?teni a z?lds?get, majd turmixolni esetleg ut?na szit?n ?tt?rni. Ha sz?ks?ges, kicsit oda is lehet pir?tani, mivel ha elf? a v?z, akkor pirulni is tud. P?ld?ul a karal?b?nak, r?p?nak, cukkininak, karfiolnak stb. nagyon j?l ?ll. De nem minden z?lds?g k?sz?thet? el ?gy sajnos. A brokkoli p?ld?ul nem, mert a kis bimb?i lehullan?nak ?s ?gy n?zne ki, mint egy janu?r v?gi kar?csonyfa. :)
A brokkolira van egy m?sik m?dszer, de azt l?sd a receptben ?.